Ska Bruno bli en ny Borat?

bruno2.jpg

Nyheten om Borat-komikern Sasha Baron Cohens nästa film läckte ut bara häromdagen och redan har Universal vunnit ett budgivningskrig för rättigheterna. För 42.5 miljoner dollar (309 miljoner kr) får de en film med den subtilt homosexuellle mode-reportern Bruno, gjord i samma pseudo-dokumentära stil som Borat-filmen. Priset inkluderar både produktionsbudget och filmstjärnelön till Cohen och inspelningarna sägs börja nästa sommar.

Att spendera så mycket pengar på en till synes begränsad karaktär som få hört talas om, än mindre brytt sig om, kan verka galet. Särskilt efter att lanseringen av Borats film i USA dragits ner till endast 800 biografer istället för de vanliga 3000+.

Kanske hoppas Universal på att filmen ska locka samma modeintresserade publik som gjort Ugly Betty till höstens tv-succe och Djävulen bär Prada till en global monsterhit. Eller så räknar de kanske med att Borat blir en sån kultfilm att Cohens uppföljare därför blir en garanterad hit (tänk Austin Powers). 42.5 miljoner dollar är hursomhelst väldigt mycket pengar att lägga i händerna på en österrikisk tv-reporter med ett Scooter-soundtrack.

Via Hollywood Reporter.

13 reaktion på “Ska Bruno bli en ny Borat?

 1. Jag tror att både Borat och Bruno kommer att bli ännu större på DVD och det är väl där som Hollywood ser att de kan tjäna pengar.

 2. humma… Jag har ingen erfarenhet av Bruno alls faktiskt. Det enda jag har hört är arbetskamraterna som återberättat en sketch där Bruno får några fulla manliga amerikanska ungdomar att spexa framför kameran och avslutar med att säga: ”You are on Austrian Gay TV!!!”. Homofober som de är så blir de inte glada. Kul!

 3. Mia: Det borde du absolut göra :)

  Daniel: Jag tror att klippet du pratar om e detta:
  http://tinyurl.com/ojub9 (youtube)

  Inte nog med att det är några amerikanska ungdomar, Bruno/Cohen har alltså hittat ett helt brottningslag som bor tillsammans på stranden :) Därifrån till homoerotiska anspelningar är det inte långt..

 4. Ja, det är den Bruno sketchen dom flesta minns. Men där Borat spelar på så många fördomar och dumma saker spelar Bruno nästan uteslutande på homofobi, vilket låter lite tjatigt i en hel film. Men jag har full tillit till Sacha Baron Cohen.

 5. Mattisas: Njae, riktigt så är det väl inte..? Visst, en hel del homoskämt är det, men han driver ju också väldigt mkt med hur outbildade många amerikaner är, precis som Borat, t ex drar han en hel del Nazi-skämt, eller får dem att önska kända personer cancer. Och en stor del är att spela på den ytligheten som finns i modevärlden där alla är så rädda om sin image hehe. :) Kan Borat bli en feature så tror jag på Bruno också :)

 6. Kanske, det som jag kommer ihåg bygger iaf mest på homoskämt. :)
  Men sen tror jag som sagt att Sacha Baron Cohen klarar av att göra något fantastiskt av Bruno också… :)

 7. Pingback: Har Cohen skrivit på för Borat 2? på Bloggywood - En blogg om film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>