Korta nyheter..

Jonas ?kerlund ska regissera Zhang Zhiyi och Dennis Quaid i thrillern The Horsemen. Filmen handlar om en polis som upptäcker en ”chockerande” koppling mellan sig själv och några mord kopplade till apokalypsens fyra ryttare. (Variety)

Steven Soderberghs film om Che Guevara ska nu bli två filmer. Den ena börjar 1956 med att Che, Castro och ett gäng exilkubaner kommer från Mexiko till den kubanska stranden. Den andra fortsätter sedan 1964 med att Che talar i Förenta Nationerna i New York. Bloggaren Jeffrey Wells gissar att upplägget liknar de 2 delarna av Laurence av Arabien – en första film med hopp och drömmar, en andra med bitterhet, förtvivlan och galenskap (men det är inte mer än just en gissning). Skådespelarensemblen innehåller namn som Benicio Del Toro, Julia Ormond, Javier Bardem, Franka Potente och Benjamin Bratt. (Variety)

Andra filmer på gång (titlarna länkade till källan): Wachowskibröderna (The Matrix, Bound) gör comeback med Speed Racer. Brian De Palma gör De Omutbara 2. Jackie Chan och Jet Li gör ett action-äventyr tillsammans (saknar ännu titel). Och kanske gör också Spike Lee Inside Man 2.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>