Borat Sagdiyev fullständigt knäcker i biokassorna in US and A

Borat har all anledning till att dansa.
Borat har all anledning till att dansa

I helgen såg jag då äntligen Borat och oj, vad kul den var (läs Helenas recension här). Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan öppnade inte bara här i Sverige utan även i US of and A. Och som den öppnade…

På enbart 837 st biografer så chockade Borat genom att knipa förstaplatsen på boxoffice-listorna med nästan $27 miljoner i intäkter. På plats nummer två kommer The Santa Clause 3 med Tim Allen som visades på 3458 st biografer och spelade in ca $20 miljoner. Det är alltså en skillnad på 2621 st biografer!

Att folk väljer att se en Tim Allen-komedi är ett helt annat inlägg, men jag antar att det är lämpligare för barnfamiljerna att se Tim Allen än en film innehållandes nakenbrottning mellan Borat och Azamat.

Något som är roligare (än Tim Allen alltså) är att läsa om den nästan Star Wars-hysteri som omger Borat. Deadline Hollywood berättar om folk som bilade i timmar för att komma till biografer som visar Borat, och att det är näst intill ståplats inne i salongerna.

Själv hade jag planer på att se filmen under lördagen. Men när jag skulle boka biljetter via nätet under fredagskvällen var alla visningar under lördagen slutsålda. Något som jag inte sett på länge, jag är dock dålig på att gå på premiärhelger.

Att enbart öppna på runt 800 biografer i USA är en medveten strategi för Fox som distribuerar filmen. Bruce Snyder på Fox berättar för Box Office Mojo:

I was hoping to see $15 million. It’s the perfect set-up to go to 2,200 to 2,500 theaters next week. We wanted to get Borat sampled in the best possible way and watch it grow from there. It plays to everybody as opposed to a Jackass audience that opens and fades.

Räkna alltså med minst lika mycket i biokassorna nästa helg för Borat.
It’s nice!

Update: Nu har siffrorna för de svenska besöken kommit in. 62.320 personer såg Borat vilket innebär att så gott som samtliga föreställningar varit helt utsålda. Djävulen bär Prada och På andra sidan häcken innehar plats nummer två och tre.

2 reaktion på “Borat Sagdiyev fullständigt knäcker i biokassorna in US and A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>