Trailertips: Parfymen

grenouillec.jpg Grenouille är en slug jävel

Jag skulle vilja tipsa om en trailer till en rulle som jag tycker verkar väldigt intressant, nämligen Perfume: The Story of a Murderer, baserad på boken med samma namn av Patrick Süskind. Boken är välskriven och har en story och ett upplägg som jag aldrig varit med om förut, kan varmt rekommenderas till den nyfikne. Filmen har premiär 12 januari.

Jean-Baptiste Grenouille som är född utan någon egen doft, utvecklar ett överlägset luktsinne som han använder till att skapa världens finaste parfymer. Hans arbete antar dock en nattsvart framtoning när han söker efter den ultimata doften??

Filmen är regisserad av Tom Tykwer, mest känd för Spring Lola och Prinsessan + Krigaren och det är den dyraste tysklandsproducerade filmen någonsin. Regissörer som Ridley Scott, Tim Burton, Martin Scorsese, Milos Forman och den sene Stanley Kubrick har under årens lopp tackat nej till projektet och sagt att det är en ofilmbar bok, så kan man nog ana att Tom Tykwer varit lite nervös under inspelningen. Det ska bli intressant att se hur de har löst problemet med att man i hela boken får allting beskrivet i lukter.

Trailern hittar du här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>