Bloggywood fyller 1 år!

bloggywood_ett_ar.jpg

Idag är faktiskt ingen vanlig dag här på Bloggywood. Idag är faktiskt dagen då Bloggywood, om bloggen varit en liten unge, legat vaken sedan tidig morgon och väntat på att föräldrarna ska komma sjungandes medan bloggen fejkat en uppvakning och trötta ögon. Idag fyller Bloggywood 1 år!

Bloggywood startades av mig, Daniel, för att jag skulle lära mig lite mera om bloggfenomenet. Då tyckte jag att det var enklast att börja blogga om något ämne än att försöka komma med roliga anekdoter från mitt liv. Bloggywood föddes i Passagens bloggverktyg och flyttade hemifrån i januari.

Nu finns det 694 inlägg och 1.422 kommentarer här på bloggen. Det allra första inlägget handlade om Thomas Haden Church som Sandman i den kommande Spider-Man 3. Det publicerades klockan 12.38 den 9:e november 2005.

Jag är inte längre ensammen om att skriva alla dessa inlägg. I slutet av mars började Ulf att hjälpa till med skrivandet och han har sedan dess hunnit med 147 inlägg. Helena gjorde oss sedan sällskap i mitten av maj och då kunde vi oss faktiskt kalla oss ett gäng. Färskingen här på Bloggywood är Lillebror som började i slutet av oktober.

Totalt så har Bloggywood under 2006 haft 90.571 unika besökare och vi snittar runt 400 om dagen och 3.000 i veckan. Trafikrekordet för en enskild dag kommer från den 10:e oktober då många kom till ett inlägg om en poster till Knight Rider.

Det inlägget som innehar flest kommentarer, hela 34 st, är listan över de 20 coolaste bilarna i filmvärlden. Det inlägget har dubbelt så många kommentarer som inlägget kring vår första och hittills enda podcast. Efter det är det ganska jämnt skägg mellan ett massor av inlägg. Bland annat det nyligen skapade inlägget kring de 10 bästa high school-filmerna och att Zack Snyder är aktuell för Watchmen.

Man kan konstatera att listor är ett bra sätt att fixa lite trafik. Inlägget som innehar flest kommentarer, det om de 20 coolaste bilarna, har också flest antal unika läsare någonsin. 2.946 st har läst det inlägget. Det är även det inlägget som flest siter har länkat till. Siter så som: digg.com, bilfeber.se och många andra bilsiter. Kategorin listor är annars den kategorin som har flest antal unika besökare.

En annan sak man kan konstatera att det är inlägg om bilar som driver mest till Bloggywood. Andra plats bland populärast inlägg innehavs av Knight Rider-affischen. Tredje plats på mest lästa listan innehavs inte av ett bilrelaterat inlägg utan är Bloggywoods Quiz # 4.

Av Bloggywoods läsare håller 80,05% till inom Sveriges gränser. 3,76% kommer från US and A och 2,08% från Tyskland och vi har haft 1 unik besökare från Tonga.

Det inlägg som jag personligen har tyckt varit mest spännande att skriva/producera är det kring podcasten. Hittills som sagt bara ett avsnitt av podcasten, vi gjorde det på test, men jag hade väldigt kul och det var väldigt läskigt att publicera det.

Det absolut roligast med Bloggywood är kontakten med läsarna. Att läsa kommentarer och att få diskutera film. Alla är vi filmkritiker och det är för härligt!

Så vad händer i framtiden? Personligen har jag haft svårt att hålla tempot uppe för att det inte ska påverka mitt dagliga jobb och för att inte fritiden ska ta för mycket ”skada”. Känns som om jag det vi gör nu är det jag hinner med. Men om jag får välja, utan gränser, så är detta något som jag har fantiserat om:

 • Att skapa ett WebbTv-program som sänd minst en gång i veckan. Uppläget ska vara kring filmnyheter och aktuella filmer. Gärna två eller flera tyckare kring film med en himlans massa gnabb!
 • Egna biovisningar. Zombie-maratons, High School-maratons osv. Förhandsvisningar och mycket däromkring
 • Att publicera en podcast minst en gång i veckan, överflödigt kanske om man har ett tv-program
 • Fler nyheter!
 • Fler rykten!
 • Mera diskussion!
 • Flera skribenter!

Så jag vill passa på att tacka dig kära läsare för att du spenderar lite tid här på Bloggywood. Jag vill tacka alla flitiga kommenterare, ni vet vilka ni är, och jag vill tacka mina tappra skribenter som, precis som jag, tycker det är kul att skriva och titta på film.

I och med detta inlägg så passar det alldeles utmärkt att komma med ris och/eller ros. Vad tycker Du är våra styrkor och svagheter? Vad vill du läsa mera om osv.

Puss och Kram // Eder Daniel

10 reaktion på “Bloggywood fyller 1 år!

 1. Way to go mannen! Hade jag fortfarande suttit i Solna hade jag fan bjudit på lunch – du får nöja dig med något annat…

  Btw, fixar du ett Zombie-maraton är jag så in i h%¤#ete där. Sitter och trånar efter Day of the Dead och 29 weeks later…

  Isiga kramar från Sundsvall,
  m.

 2. Grattis! Jag kom på mig själv med att min blogg ”Fyra nyanser av brunt” faktiskt har fyllt ett år. Dessutom så passerade unika besökare 50 000 i förrgår!

  Grattis, ser fram emot att läsa Sveriges bästa filmblogg i fortsättningen också!

 3. Grattis,
  Jag ahr alltid varit sjukligt intresserad av hollywood film. På senare år då man har ett jobb som tar upp mycket tid är det svårare att hålla sig uppdaterad om vad som händer i film världen. Tack och lov hittade jag denna blogg för ca ett halvår sedan. Nu är Bloggywood och trailersidorna på apple.com det som ger mig en hyfsad bild av vad som händer i filmens underbara värld. Keep up the good work!!

 4. Jag kan bara hålla med, grattis och keep up the good work, som det heter på engelska!!

  Jag gillar speciellt era texter om serier och serierelaterade filmer. Inte var dag man får läsa om sånt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>