SFF: Recension av Little Children


Kate Winslet och Patrick Wilson i Little Children

Little Children är en modern saga som utforskar det turbulenta känslomässiga landskapet som döljer sig under ytan i vad som utåt sett verkar vara en lugn och harmonisk förort. ?ktenskap som knakar i fogarna, barn, sexuell längtan och otrohet ? Little Children tar oss med på en känslomässigt avslöjande resa som är såväl mörk som fylld av humor.

Regissören Todd Field som 2001 kom med In the Bedroom är tillbaka med en till film om livet i en typisk amerikansk förort. In the Bedroom fick fem Oscarsnomineringar. Med en sådan stark film i bagaget så är förväntningarna på Little Children höga, och Oscarssnacket är igång igen. Med all rätt.

Sarah (en fantastisk Kate Winslet) är en småbarnsförälder som spenderar dagarna med sitt barn vid en lekplats tillsammans med tre andra mammor. Mammor som hon inte alls har något gemensamt med. En dag kommer Brad (Patrick Wilson) med sin son till lekplatsen och snart har Sarah och Brad inlett en vänskap. De båda letar efter något eller någon som kan ta bort dem från den trista vardagen, från ensamheten.

Ronnie är sexförbrytaren som flyttar in i området, hem till sin mamma. Ronnie kommer precis från fängelset där han avtjänat ett straff efter att blottats sig för små barn. Något som inte tas emot väl av resten av grannskapet.

Little Children är en fantastisk film om ensamhet, isolering från omvärlden och kärlek som fokuseras på fel ställen. Eller kanske inte fel ställen, men det blir ofta fel när kärlek fokuseras på ett ställe. Personer som inte står i fokus lider.

Todd Field har lyckats skapa en film som är både är riktigt rolig och stundtals riktigt sorgsen. Men du kommer garanterat gå från biografen med ett stort stort leende på läpparna. Det gjorde jag.

Little Children får betyg 5 av 6

2 reaktion på “SFF: Recension av Little Children

  1. Pingback: Förre barnstjärnan Jackie E Haley berättar om sin comeback på Bloggywood - En blogg om film.

  2. Pingback: Livet leker för Jackie Earle Haley på Bloggywood - En blogg om film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>