Spielbergs TV-äventyr (Tintin?!)

Spielberg

Efter utmärkta Band of Brothers och de, kanske mindre bra (jag har inte sett dem nämligen), Into The West och Taken så kanske du är intresserad av att se mer av Spielberg-producerade tv-serier. Under ett lunchseminarie berättade Steven för ca 400 tv-chefer om sina planer för framtiden och att miniserie-formatet är det han gillar bäst.

Variety: ”It’s a great reason to play in television. It’s the most fun. I can pay attention to detail and have a great canvas at the same time,” Spielberg said. He also said it was rewarding to be able to build characters, as he did in ”Band of Brothers,” over a two or three-hour arc rather than in the eight or 10 minutes allowed in filmmaking.

En serie om AIDS i Afrika, en serie av filmer baserat på Tintin och en miniserie om Stilla Havsslagen under andra världskriget. Tintin? Tintin?! Detta kan bli hur bra som helst eller helt enkelt fruktansvärt obehagligt. Steven, om du läser detta, vilket jag antar att du gör: Behåll känslan och försök inte uppdatera Tintin det minsta. Jag vill se gamla fina Citroéner, den rena fina stilen som återfinns i Herges teckningar och svordomar från Kapten Haddock.

Hur gärna jag än skulle vilja se Tintin som spelfilm så är det mera fruktan än förväntning som ilar genom kroppen. Funkar detta verkligen? Spielberg skaffade sig filmrättigheterna till Tintin redan 1983, så detta är något han har funderat länge på.

Blir det en ung Tintin istället för en föråldrad Indiana Jones?

Via Variety

En reaktion på “Spielbergs TV-äventyr (Tintin?!)

  1. Kul! Band of Brothers är lika mycket tradition vid Jul som kalle Anka firar Jul. Tintin har man vuxit upp med och ska bli väldigt spännande att få se som TV-serie. Det är mycket kul på gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>