Kanske en The Hobbit för Peter Jackson ändå

The Hobbit

I måndags berättade vi om brevet som Peter Jackson skickade till TheOneRing.net. Slutsatsen där var att han inte kommer att göra The Hobbit pga en tvist med New Line.

Så är här röran upplagd för alla som inte är uppdaterade: New Line äger rättigheten att producera filmen The Hobbit. MGM äger rättigheten att distribuera filmen. Problemet för New Line är att deras avtal kring rättigheten är tidsbegränsad vilket betyder att de har lite bråttom att få ut filmen. Peter tycker så klart det inte är rätt arbetsmiljö med en juridisktvist och vill därför inte göra filmen förrän den tvisten är över. Vilket sätter käppar i ”få ut filmen snabbt”-hjulet.

Nu har MGM utalat sig i det hela. En talesman från MGM sade till Variety att:

…the matter of Peter Jackson directing ‘The Hobbit’ films is far from closed.

MGM verkar alltså ganska sugna på att få PJ att regissera. Hur detta slutar? Det vet bara Hollywood-gudarna. Det är bara att luta sig tillbaka, korsa ärmarna, och följa denna holmgång kring The Hobbit med ett leende på läpparna.

En reaktion på “Kanske en The Hobbit för Peter Jackson ändå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>