Koreanska The Host vinner priser

The Host

Koreanska monsterfilmen The Host har vunnit sex stycken priser på 2006 Korean Film Awards, bland annat för bästa film, bästa regi och bästa special effekter. Vi skrev om The Host i förra veckan då den gick på Sthlms Filmfestival. Tyvärr fick varken jag eller Ulf tid att gå på den.

Handling
Någonting overkligt rör sig under ytan i den mäktiga Han-floden, som skär genom hjärtat på den sydkoreanska huvudstaden Seoul. Något vars existens hotar mångmiljonstadens befolkning, som ovetande lever sida vid sida med flodens hemlighet.Den slarvige Gang-du och hans dotter Hyen-seo lever med Gang-dus far vid flodbanken.

När rykten börjar spridas om något omänskligt i flodvattnet, bryr de sig först inte om dem, utan följer hellre sin släkting Nam-jus framfart i de nationella bågskytte-mästerskapen på tv. Men ryktena besannas ? med katastrofala följder för Gang-du och hans familj.

Både Conan och Herr Bergström lovordar filmen, så detta är defintivt ett biotips när den går upp under nästa år. ?r du lite otålig så kan du beställa den härifrån, releasedatum den 20:e december.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>