Preacher blir tv-serie!

preacher11.jpg

Tv-bolaget HBO som bland annat ligger bakom Sopranos, Carnivale, Oz, Deadwood, Six Feet Under och Sex And The City håller på att utveckla en tv-serie på den populära Vertigo-serien Preacher.

Mark Steven Johnson (Daredevil och kommande Ghost Rider) håller på och skriver pilotavsnittet medan Howard Deutch ska regissera. De två kommer också att vara exekutiva producenter jämsides Michael De Luca, George Agusto, Chris Bender och JC Spink.

Preacher som kom ut mellan 1995-2000 handlar om en nerdekad präst/predikant vid namn Jesse Custer som blir besatt av Genesis, en övernaturlig varelse som är kärleksbarnet mellan en ängel och en demon. Efter att Genesis gett Custer ofantliga krafter och så teamar han upp med en gammal flickvän och en alkoliserad irländsk vamypr på en resa kors och tvärs över USA för att hitta Gud, som tydligen har övergett sina förpliktelser i himlen, och ställa honom till svars.
Serien skapades av den irländske författaren Garth Ennis och den brittiske tecknaren Steve Dillon, som kommer att agera producenter.

Serien, som utvecklade en fanatisk skara av fans, är känd för att ha tacklat religiösa och politiska frågor, sin mörka och våldsamma humor och sin dissektion av amerikansk kultur. Det var också en av de serier som hjälpte till att forma Vertigo, en vuxenorienterad rad med serier från DC Comics.

Läs mer på Hollywoodreporter.com och Comingsoon.com

7 reaktion på “Preacher blir tv-serie!

 1. Hur ska man klara av att inte ha för höga förväntningar på denna? :D Blir nog underbar, bara inte HBO lägger ner den i förtid (Carnivále!!!)

 2. Schysst! Skönt att det är HBO, men ett varningens tecken på att Mark Steven Johnson är inblandad måste jag säga. Han har inte direkt övertygat med sitt jobb på Daredevil och Elektra…

  Kan vi hoppas på timmeslånga avsnitt med den kvalitén som HBO oftast levererar? Hoppas det!

 3. Låter strålande, helt klart en tv-serie producerad av Showtime alternativt HBO är att föredra när det gäller den här serien. Helt klart något jag ser fram emot!

 4. Nej! Där blir det nej! Bestämt nej! Skräddarn säger NEJ!!

  Preacher är fortfarande en av mina favoriter och HBO är vad den hör hemma (eller fan, det är vad jag sa för några år sedan, nuförtiden finns det fler alternativ i Showtime eller F/X), men Mark Steven Johnson? Det finns en uppsjö av kompetenta och briljanta skapare i TV-branschen, och vi får Mark Steven Johnson!

 5. Eh. Jag var inte klar där. Råkade komma åt posta-knappen.

  Var var jag? Jo… MARK STEVEN JOHNSON?! Förhoppningsvis kan han motbevisa min skepsisk, men jag är inte hoppfull. Daredevil och Grumpy Old Men. Regissören regisserade Melrose Place-piloten. Det här är inte det folk jag hade hoppats på.

  Förhoppningsvis kommer Ennis och Dillons titlar vara mer än bara titlar.

 6. Jag vet inte om jag kunde vara mer peppad på något än det här!
  Visserligen så är jag också tveksam till Mark Steven Johnson, även om han kanske kan göra ett bra jobb när han skriver manus, och Howard Deutch men vad ska man göra?
  Måste dock säga att Johnson’s director’s cut av Daredevil är bra mycket bättre än den vanliga, av vad jag minns iaf…

  Bara tanken på att få se Preacher i rörlig bildform får det att vattnas i munnen på mig.

 7. Läste för övrigt en intervju med (om jag minns rätt, ska leta reda på den när det är dagsljus) Mark Steven Johnson där han ville ha Clint Eastwood som regissör och som Saints Of Killers..

  Han raddade också upp ett par andra comicsfilmer han ville se, bland annat Watchmen, fast i regi av Terry Gilliam. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>