Mark Steven Johnson berättar om Preacher

preacher.jpg

Våra böner är besvarade! Mark Steven Johnson berättar om Preacher-serien i en uttömmande intervju med Newsarama.com.

Här är några citat som fick mig att vakna till:

I’m going to try to make it about an issue or so for each show. Some things will move around, some will be bigger than they are and some will have to come down. But basically that was my template. As I’ve said this is a five, six year show.

I want to be able to tell the story and fashion it exactly like the book and then be able to take an episode or so and dedicate it to one of those one shots. I’d like to tell the Saint of Killers story like they did so that’s separate and runs over a couple episodes on its own. Hopefully, a couple years down the road.

Fem, sex år! Jag kan knappt förstå att det är sant, om det nu är sant! Jag känner mig som ett barn på julafton! Det gäller bara att de håller sig nära källmaterialet och inte hamnar på villovägar. Men i intervjun så får man intrycket av att Johnson verkligen älskar serien, så det ser inte helt mörkt ut. Och det är ju trots allt ett bra tag innan tv-serien verkligen ser dagens ljus eftersom han fortfarande skriver på manuset.

Tidigare på Bloggywood om Preacher

Via Bloody-disgusting.com och Newsarama.com

7 reaktion på “Mark Steven Johnson berättar om Preacher

 1. Fortfarande nej. Nej, nej, nej. La du märke till hur han i intervjun verkligen tryckte på att TV-serien ska bli en exakt adaptering? Den ska bli exakt som serietidningen. Det var antagligen mitt största problem Daredevil. Huvudorsaken till att den filmen blev usel var inte Ben Affeleck eller att MSJ är en exceptionellt dålig manusförfattare/regissör, utan att han älskade originalet för mycket. Det var för många karaktärer, för många klassiska saker, och för lite som skiljde sig för att det skulle kunna fungera.

  Vad MSJ inte verkar kunna inse, är att en film och serietidniningar är två helt olika medier, och man måste våga ta sig friheter när man adapterar, vilket håll man än adapterar åt. Ett avsnitt per nummer är, liksom allt snack om hur exakt TV-adaptionen kommer bli, är varningsklockor av gigantiska mått.

  Jag är ändå beredd att ge Mark en chans, för han kommer ju inte skriva alla avsnitt och jag vill verkligen att det här projektet ska fungera (jag vill så det värker i kroppen), men grabbfan gör det inte precis lätt för mig när han tidigt börjar prata om projektet i dom där ordalagen.

 2. Ha ha, du och jag ser verkligen på det här är olika synvinklar. Fast jag är ändå mer exalterad över att det är i rullning än att det är MSJ som håller i tåtarna/tagit initiativet. Om jag kunde så skulle jag byta ut honom.

  Du har rätt i att man måste ta sig friheter när man gör det, och där är jag nog förblindad av glädje, men tror du inte att han/de kommer inse någonstans på vägen hur det ska göras rätt? Om de dessutom sliter och drar i Garth Ennis (eller om han stormar och gormar, eller får tillräckligt mycket inflytande) så kanske de får fler saker ordentligt gjorda ju längre de kommer.

  Eller vill du starta en petition för att få bort honom? ;)

  Fast det är bra att du är lite negativ, det får mig att se mer sansat på det istället för att springa runt med händerna i luften och yrandes som en galning.

 3. Problemet jag har är kanske det här med 5 eller 6 säsonger av serien. Hur skall de kunna fixa det? Jag hade helt klart föredragit om ifall ett av arken i serien hade varit ett avsnitt plus några avsnitt av ass-man eller vad han nu hette. Ett avsnitt på varje tidning känns som det kommer bli väääldigt utvattnat.

 4. Jurra:
  På den punkten lugnade jag mig också efter en stund. Jag skulle dock kunna tänka mig (beror dock på hur långa avsnitten ska vara) 2-3 avsnitt per album, det hade varit det ultimata i min bok. 2-3 säsongar hade ju då varit att föredra.

 5. Jag älskar Garth Ennis, och det finns absolut en liten trygghet i att han och Dillon verkar bli starkt iblandade, å andra sidan är ingen av herrarna TV-folk. Bara för att man är förbaskat duktig inom ett medium, innebär inte att man ens är i närheten av att behärska ett annat. Om Ennis och Dillon litar på att Johnson vet vad han gör, lär inte deras inblandning hjälpa tillräckligt mycket.

  Och ett avsnitt per nummer, eller 2-3 avsnitt per album, eller vad som, det är ingen diskussion MSJ ens borde fundera på ännu, det är något som historien borde få diktera.

  Jag vet inte hur många år jag har drömt om att HBO skulle göra en serie av Preacher (fast det går säkert att räkna ut, jag kommer ihåg precis vad min kompis Johan bodde när vi diskuterade saken som mest aktivt) och efter all den tiden kan jag lugnt säga att jag hellre ser det göras rätt, än göras alls. Jag ser inte en Preacher the Series till vilket pris som helst.

 6. Jag vill inte heller se den till vilket pris som helst, men jag vill dock se den. Och eftersom den ändå är i rullning så är det bara att hoppas att de sköter det någorlunda snyggt, det finns inte så mycket vi kan göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>