Trailertips: TMNT

tmnttrailer2.jpg

Japp, turtlarna är tillbaka med en ny trailer till den kommande filmen. Handlingen behöver vi väl inte orda om, men det hela är väldigt snyggt. En stämningsskapande ljussättning som tagen från de bästa serietidningarna har kombinerats med en karaktärsdesign som påminner om Pixars filmer (särskilt The Incredibles/Superhjältarna).

Originalserien startade ju på 80-talet som en parodi på den nya trenden med superhjältar i tonåren. Efter ett par år av oväntad popularitet i underground-genren kom de två skaparna i kontakt med en smart licens-agent som såg leksaks-potential. Detta ledde sedan till en uppstädad tecknad tv-serie, tre biofilmer och några år av total världsdominans.

För att kunna fokusera på att guida filmen tillbaka till underground-rötterna har en av de två skaparna, Peter Laird, tillfälligt stoppat utgivningen av serietidningen. Regisserar gör Kevin Munroe, en intressant talang som tidigare bl a gjort en julspecial för tvbolaget ABC (också 3D-animation).

Och förresten, litegrann undrar jag om inte det bollande av skämt och observationer dessa fyra New York-bor emellan – alla med varsin personlighetstyp – åtminstone undermedvetet inspirerade till en helt annan tv-serie. En med kvinnor i huvudrollerna..

Klicka här för trailer och hemsida!
(eller gå direkt till en stor quicktime-version här)

3 reaktion på “Trailertips: TMNT

  1. Ser snyggt ut och jag gillade både tidningarna och den tecknade serien när jag var yngre, men humorn i de två trailersarna har inte alls varit i min smak, känns rätt tråkigt. Jag är rädd att filmen är för inriktad till barn.

  2. Jag tror också att den är väldigt inriktad på barn, det försvann lite i min snabba redigering. Men om man kan ta till sig Pixars filmer finns det ändå gott hopp.

    Det är något i dragen hos turtlarna som tydligt visar att de försökt ge dem lite mer barnsliga, tonårsdrag än i ursprungserien. De har lite mer babyface och smala små huvuden. De ser lite ut som Markus Rosenberg allihop :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>