Korta nyheter webben runt

Hedersoscar!
Empire rapporterar att Ennio Morricone, mannen som gjort den kanske coolaste filmmusiken någonsin, kommer att få en hedersoscar. Och det är väl på tiden. Han har tidigare varit nominerad för bästa originalmusik för Days Of Heaven (1978), The Mission (1986), The Untouchables (1987), Bugsy (1991) och Malèna (2000) men har aldrig vunnit.

Southland Tales färdigklippt
/FILM har varit inne på Donnie Darko-regissören Richard Kellys MySpace-sida där han berättar att han är färdig med nedklippningen av sin kontroversiella sci-fi. Filmen kommer att vara 2 timmar och 17 minuter, 27 minuter kortare än den version som buades ut på Cannes-festivalen. Southland Tales beräknas ha premiär i April.

Specialeffektskandidater
A.M.P.A.S. har listat sju kandidater för Bästa Specieleffekts-statyetten till galan nästa år. Filmerna är Casino Royale, Eragon, Night at the Museum, Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, Poseidon, Superman Returns, och X-Men: The Last Stand. Läs mer på Comingsoon.net

Bilder från Grindhouse
Entertainment Weekly har lagt vantarna på några sköna Grindhouse-bilder och de går att beskåda här.

8 reaktion på “Korta nyheter webben runt

  1. Schysst att Morricone får en hedersoscar. Jag har länge hoppats på att John Williams ska få en. Visserligen har han redan många, men det känns som om hans bidrag till filmmusiken varit så enormt att det liksom inte kan förbises.

    I vilket fall som helst – den personliga favoriten bland Morricones många verk får absolut vara ”Once upon a time in America”. Man blir ju tårögd av att lyssna på den musiken, för tusan.

  2. pontus: Några bilder från Female Prisoner #701? Och vilken av dem? Jag hittar 4 stycken. Låter för övrigt som en väldigt intressant rulle.

  3. Snyggt att det står ”the movie that inspired Kill Bill” på omslaget, ännu en rulle som kan sålla sig till mängden.
    Måste undersökas närmre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>