Trailertips: Transformers

trailertipstransf.jpg

En metorit inte helt olik den gamla ”dödstjärnan” kraschar på jorden, Pentagon håller möte om attacker mot en militärbas i Qatar och vi får se hur amerikanska soldater hamnar under attack av diverse mekaniska monster. Sambandet händelserna emellan är förstås att några inte helt obekanta robotar har anlänt.

Daniel har skrivit en hel del om Transformers här på sidan tidigare, men han är på semester i USA (därav ”dippen i vår inläggsfrekvens”). Så jag försöker väl att själv hypa upp den nya trailern för Michael Bays kommande actionrökare så gott det går.

Från mitt personliga nördperspektiv så måste jag beklaga att vi fortfarande inte får höra eller se robotarna kommunicera med varandra – allt som visats hittills har bara varit ur människors perspektiv. Och uppbyggnaden av spänning eller mystik kring vilka dessa robotar kan vara, sådant är nästan obefintligt. Men datorgrafiken ser åtminstone hyfsad ut. En kort glimt av en ”transformerande” Optimus Prime är dock lite av ett antiklimax (jag letar efter ett svenskt motsatsord till överväldigande, men kommer inte på något).

I en blinkning mot en annan leksaks-franchise från 80-talet avslutas trailern med en liten flicka som vandrar runt i mörkret med endast ett stort gosedjur av modell My Little Pony som sällskap. När hon närmar sig en pool kliver en transformer upp från vattnet. Kanske är det bara jag, men som det är ljussatt och filmat känns det mer olustigt än roligt. Typisk fingertoppskänsla a la Michael Bay..

Se trailern i helskärm hos Yahoo! UK

8 reaktion på “Trailertips: Transformers

 1. Den är väl ok, men inte så mycket mer än så tycker jag. Har stora problem med tempot i trailern och jag vet inte riktigt hur jag skall tolka det.

 2. Jo, trailer var lite mysko, men jag var i alla fall positivt överraskad. Trodde inte att transformers skulle göra sig bra på film men själva conceptet verkar ju faktiskt fungera rätt bra, sen får vi se om handlingen är intressant med.

 3. ok, kollat på den igen nu och är mycket mer positiv. Första gångerna jag tittade så var det inte på hela skärmen men nu såg jag det i hela sin storhet. Tycker fortfarande att tempot i trailern känns hackat och jag hade gärna haft någon härlig musik till trailern som genom den sätter tempot istället för att loopa ljudet från transformerna som nu är. Men som en del vet har jag länge varit positiv till filmen och det håller helt klart i sig frågan är ju vad de som inte vetat om filmen tidigare tyckte.

 4. Det lär ju bli en sjuhelvetes actionrökare i alla fall så på underhållningsfronten kan vi nog känna oss lugna. Nått djup att tala om räknar jag inte med. Kommentaren om musik i trailern håller jag inte alls med om. Tycker så som det är nu skapar en sugestiv feeling som rockar. Cool action där Michael Bay står för muskler så får vi hoppas att Steven Spielberg står för lite hjärta och hjärna. Ser helt klart fram mot denna!

 5. Jag gillar den här trailern. Jag tycker den visar allt och inget på en och samma gång. Markerar tydligt vad vi kan förvätna oss: Explosioner i mängder och häftiga specialeffekter, en film som säkert inte ställler för höga krav på intelligens. Här är det testosteron som gäller! Samtidigt avslöjar man inte särskilt mycket om själva storyn eller hur alla robotar verkligen ser ut. Jag tycker inte heller att det ser ut som man har öst på med filmens häftigaste scener för att locka publik. Jag tror den kommer ha mycket, mycket mer att bjuda på. Tiden får utvisa, men jag kan knappt bärga mig.

 6. Enorma robotar som krigar mot varandra och som dess utom kan förändras! Kan det bli mycket bättre ;)

  Ser fram emot denna massor. Inte för djupet. Inte för den små konstiga trailern. Inte för att människan råkar hamna mitt emellan (jo OK, lite därför) Inte ens för Michael Bay ;) Utan helt enkelt för robotarna.

  Och om någon från Paramount/DreamWorks skulle läsa detta, så ge mig en färdig kopia av filmen så ska jag klippa ihop en wooooww trailer till er. Helt gratis! Jag ”lovar” att inte visa den för någon… :)

  André Hedetoft
  Geek Movie Director
  Gå med i min Fan Club så att jag får göra min nästa film på http://www.andrehedetoft.com

 7. vadå det finns ju redan en film TFTM med Leonard Nimoy som Galvatron, Den är bra Wierd al Yankovic eller hur han stavas gör musiken

  Den här kan bli cool också kanske…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>