Master of movies

masterofmovies3.jpg

Jag är världens lyckligaste just nu, för jultomten var väldigt snäll i år. I strumpan kom sällskapsspelet ”Master of television” och under granen låg ”Master of movies”. (Plus ett par andra superjulklappar som jag kommer berätta om i framtiden…) För en filmfantast med en barnslig förtjusning inför sällskapsspel (frågespel) kan det inte bli bättre! Ett spel med bara filmfrågor!!!

”Master of Movies” är från början ett danskt spel men har översatts och anpassats till Sverige av filmgurun Ronny Svensson. Spelet går ut på att samla filmrullar i två omgångar: Efter första omgången som innehåller kategorierna filmtitel, regissör, manlig och kvinnlig huvudroll går man vidare till andra heatet där vi hittar kategorierna biroll, on-screen, off-screen och citat. Den senare ganska så knivig ;). Spelplanen är snygg med visuellt stilrena ikoner och färgskalor och ett plus är uppdelningen av två omgångar: man slipper traggla runt i samma cirkel i 3 timmar (som i TP) utan man börjar i en mindre cirkel och när de första fyra kategorierna är avklarade blir man uppflyttad till en stor cirkel i mitten där de fyra resterande ämnena tas.

Hur är det att spela då? Jo, fantastiskt kul! Jag lyckades samla ihop fyra välvilliga själar att spela med. Tyvärr så var de skräckslagna vid tanken på ett spel med bara filmfrågor och beslutade att de skulle dela upp sig i två lag mot mig ;). Ok, då sa jag lätt skärrat. Men jag hade tur [läs: skicklighet] att slå väldigt bra så jag hamnade snabbt på de kategorier jag behövde…(och svarade rätt naturligtvis…) så…jag blev MASTER OF MOVIES!!! *Muahahaha* Frågorna är varierade med en lagom blandning av ämnen och svårighetsgrad. Man behöver inte vara superkulturrecensent på DN för att klara av dem, men lite motstånd tycker jag att man får. För att inte tala om dessa svenska plågor. Det ska tydligen vara 80% internationella frågor och 20% svenska i spelet…ändå tycks de senare elakingarna dyka upp på alla frågekort ;)…Ni känner säkert till fenomenet…Regissörer som man aldrig hört talas om…

Betyg 6 av 6

Master of Movies kan köpas här för mini-priset 299:-.

10 reaktion på “Master of movies

 1. har spelat detta vid tillfälle och minns att det var ett mycket trevligt spel och väl värt ett köp i framtiden :).. bortsett från att jag och min lagkamrat fick fel när vi svarade att det var Lou Ferrigno som var ”The Hulk”, nänä spelet letade naturligtvis efter den nya fjanten Eric Bana, som spelade gröne mannen ;) Fast det kanske snarast var griniga medspelare som inte lät oss få rätt…I vilket fall ett spel som ska inköpas inom en framtid!

 2. Jag finner spelet mindre kul. Mängder av frågor om svenska gamla filmer som man måste vara ca 60 år för att kunna. Jag har spelet och har spelat det flera gånger men jag föredrar det inte.

 3. André- kolla in länken under betyget! (för att köpa spelet…)

  Hihi jo som sagt..de svenska frågorna är värst..men man lär sig saker ;).

  Jag har filmspelet från gbg filmfestival…D?R snackar vi omöjliga frågor!

 4. Spelet är roligt, men skulle behöva en ordentlig uppsving rent gramatiskt. Enorma stavfel kan upptäckas på nästan alla frågekort och frågorna är utformade enormt konstigt ibland.

 5. Har ett vagt minne av att en av frågorna var i vilken Rocky-film låten Eye of the Tiger med Survivor dök upp. Svaret på denna fråga var enligt mig självklart Rocky 3 men på kortet stod det Rocky 4, inte så hett.

 6. Tycker om det här spelet. Det jag inte förstår är varför dom har lämnat citatfrågorna till sist. Dom är ju dom absolut roligaste! Och regissörerna är ju hyfsat svåra. Kan ta ett tag att klara den om man har otur. Mycket trevlig julklapp.

 7. Det är så tråkigt bara när man måste känna sig dum för att man inte kan svaren på de där ”enkla” frågorna.
  Spelade däremot ett jätteroligt spel hos min väninna förra veckan med tjejgänget! Together hette det tror jag. Där är det ingen som är ”dum” eller bättre än någon annan eftersom det går ut på att lösa uppdrag tillsammans! Ett jättebra spel att ta med sig ut på piknicken eftersom det kan spelas både inne och ute i det vackra vädret och så många kan vara med! Påminner lite om wister med roliga rörelser fast här får man jobba tillsammans med flera olika rörelser. Det gör att det blir fler ”skratta med varandra” än ”skratta åt varandra”. Jätteroligt spel helt enkelt som jag rekommenderar till både ung och gammal som ”sällskapsspelshataren” och ”innesittaren”. Det fick iallafall mig att börja spela sällskapsspel igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>