Göteborg Film Festival- 16 dagar kvar!

gbgfilmfestivalbanner4.gif

Idag släpptes programmet till årets första filmevent i Göteborg, och publiken kan välja bland 450 filmer från 65 olika länder! Den numera stolta 30-åringen har under åren växt till att bli den största i norden och brukar ha runt 115 000 besökare. Samtidigt som festivalen erbjuder ett brett filmutbud från världens alla hörn fungerar den också som en internationell länk för nordisk film. Det genomförs även en tävling för nordiska filmskapare. Inköpare, distributörer och filmfestivalrepresentater är speciellt inbjudna. Naturligtvis inleds och avslutas festivalen med festligheter, detta sker i år på trädgår´n med uppträdanden av olika slag. Vill man ta det lite lugnt mellan visningarna finns även ett festivaltält uppslaget på järntorget som gästas av välbekanta ansikten inom filmvärlden.

Jag har ägnat denna onsdagkväll åt att botanisera bland filmerna i årets program och jag måste säga att så här långt ser det bra ut! Här är ett par av de filmer som jag så här långt fått upp intresset för:

Nightmare Detective
Textförfattaren kallar regissören för Japans David Lynch. Det KAN ju bara inte vara annat än intressant.

Death of a president
Dokumentär och science fiction (!) om politik, medier och jakten på en påhittad presidentmördare.

Going to pieces: The rise and death of slasher film

Dokumentär av Jeff McQueen. Intervjuer med bl a Carpenter och Craven, varvat med klipp ur klassiska verk.

Always- sunset on Third street
Det blev i Japan prisregn över denna film som har en manga film som förlaga.

Digging for Belladonna
Allas vår Franka ”Spring Lola” Potente debuterar med en hyllning till den klassiska stumfilmsgenren. Utspelar sig 1918 och det utlovas kärleksbekymmer, mumier och överraskningar.

Göteborg international film festival- officiell sida

En reaktion på “Göteborg Film Festival- 16 dagar kvar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>