Svenske Andreas har lanserat sin kortfilm på YouTube

countingsheep.jpg
Rickard Ihre spelar en ung man som har svårt att sova.

Andreas Climent, annars aktiv i bloggosfären med The Lost Blog, har nu presenterat sin första kortfilm Counting Sheep. Jag säger som Apples chefsdesigner Jony Ive sa på tisdagens presskonferens när Steve Jobs frågade vad han tyckte om iPhone: Not too shabby!

Den något Gondry-lika handlingen kretsar kring en ung man som efter en våldsam olycka inte har sovit på tre år, men ser en reklamfilm på tv och allt förändras. Kortfilmen är minst sagt ojämn, huvudrollsinnehavaren Rickard Ihre tar till rejält överspel i viktiga scener, men inte helt olikt svenska tv-serien Snapphanar funkar det ändå ganska hyfsat till slut.

Med mitt något begränsade filmkritiks-vokabulär vill jag iallafall notera att det är snygga bildkompositioner och bra stämningskapande i vissa scener. Framförallt bilderna, ”shotsen”, är riktigt intressanta, och valen av dem – först i själva filmandet, sedan i klippningen – har gjorts med omsorg och omdöme. Just det tycker jag är något som visar på att Andreas greppat vad film-regisserande handlar om.

Egentligen tror jag att initiativet är halva grejen med att få en karriär som regissör, i Sverige och utomlands. Att man tar initiativet och att man styr upp en filminspelning till en fungerande helhet. Nu blir det upp till bevis för självutnämnde geek-regissören André Hedetoft (som av Metro-intervjun att döma verkar ha tagit till sig av våra råd och skickat ut en pressrelease?)

Se kortfilmen ”Counting Sheep” på YouTube eller via BitTorrent.
Medverkande är Rickard Ihre, Emelie holm. Längd ca 15 min.

Besök Andreas Climents hemsida här.

2 reaktion på “Svenske Andreas har lanserat sin kortfilm på YouTube

 1. Nope, Ulf, inte skickat ut någon press-release än. Metro ringde upp mig från ingenstans och frågade om de fick göra en intervju. Självklart! Sen så spred sig ordet i Metro och Sveriges Radio ringde upp mig för en live intervju dagen efter
  (Börjar ungefär 11.50 in i klippet)
  .
  Men visst har jag tagit till mig era råd och ska gå ut riktigt starkt när jag väl har min teaser inför den kommande internet-serien redo.

  Annars önskar jag väl bara Andreas all lycka till på hans vilda äventyr och ser verkligen fram emot vad han hittar på i framtiden!

  En rätt rolig grej är väl att Andreas precis som jag också kommer från Oxie, gått på Malmös Mediegymnasium och vars första namn börjar på A.

  Kanske är det den hemliga formlen för att skapa regissörer? ;)

  André Hedetoft
  Geek Movie Director
  Gå med i min Fan Club så att jag får göra min nästa film på http://www.andrehedetoft.com

 2. Jag tror faktiskt du slagit huvudet på spiken med formeln för bra regissörer André ;)

  Sen vill jag passa på att tacka Ulf och Bloggywood för recensionen. Angående Rickards överspel i vissa scener tar jag som regissör självklart på mig en del av skulden, men överlag är jag väldigt nöjd med både Rickard och Emilie, som förutom duktiga skådespelare också var mycket trevliga att arbeta med.

  Om någon tagit sig tid att titta på filmen hade det varit kul att höra vad ni tycker. Speciellt slutet hade det varit intressant att höra hur ni reagerade på eftersom det är lite annorlunda.

  Mvh Andreas Climent

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>