Faramir rider norrut med Baz

David Wenham

David ”Faramir” Wenham är klar för att medverka i Baz Luhrmanns kommande film, Australia. Wenham gör då sällskap med Nicole Kidman och Hugh Jackman. Nu fattas bara Eric Bana så har Baz samlat de nu största australienska skådespelarna i den generationen (har jag missat någon?).

Australia utspelar sig i, duh, norra Australien strax innan andra världskrigets utbrott. Kidman ärver en stor ranch och anlitar Jackman för att driva den och att skydda den från att bli övertagen. Wenhamn ska spela antagonisten som vill ta över ranchen. Filmandet börjar i april i år.

Vad är dina tankar kring detta projekt? Jag kan inte riktigt min Baz Luhrmann då min erfarenhet av honom är Moulin Rouge (Läcker film, helt okej) och Romeo + Juliet (bara sett en kvart av den). Det känns dock som ett steg ifrån de Luhrmannianska filmerna som brukar vara ganska speciella.

Via Hollywood Reporter.

16 reaktion på “Faramir rider norrut med Baz

 1. Kidman? Ranch? Snygg man (Jackman)? Låter bekant på något sätt. Bara det inte rör sig i närheten av Cold Mountain kan det nog bli helt okej. Baz kommer garanterat att sätta sin personliga prägel på verket. Jag tänker färgsprakande natur och klockrent soundtrack.

  Och Russell Crowe får väl också nämnas som en australiensisk skådespelare även om han föddes på Nya Zeeland? Nicole Kidman är ju trots allt född på Hawaii.

 2. Visst, Crowe glömde jag bort. Han borde ha nämnts. ?ven om födelseplatsen inte är Australien så är han och Kidman australiensiska medborgare.

  Jag är inte speciellt förtjust i soundtracket till Moulin Rouge. Jag tyckte om stilen på filmen, men musiken var inte så mycket att hänga i granen. Hittills så har jag känslan av att jag tillhör minoriteten när det gäller det.

 3. Oj, ja. Du måste verkligen tillhöra en minoritetsgrupp där. För mig var soundtracket filmens stora behållning, i övrigt är det ingen film jag skulle köpa.

  En till, Cate Blanchett! Tänk om Cate kunde vara med. Blanchett/Kidman hade varit riktigt magiskt.

 4. ?r det inte så att soundtracket till Moulin Rouge är väldigt bra tillsammans med filmen? Jag skulle ha väldigt svårt att lyssna på det bara så där…

 5. Jag är med er hela vägen, även om jag fortfarande håller på och bänder upp ögonlocken och startar upp hjärnan.

 6. Den främsta skådespelaren från Australien i den här generationen verkar inte vara med eller läser jag för dåligt? Guy Pierce saknas och en ruffig western från den australiensiska outbacken utan honom känns inte helt rätt.

 7. Jurra: Så klart! Guy Pearce är riktigt bra, även om hans karriär inte riktigt tagit den fart jag hade velat efter L.A Confidential (jag köpte aktier i honom på HSX strax efter den filmen och har fortfarande kvar dem i hoppet att de ska bli guld värda.).

 8. Enda skälet som jag ser att hans karriär inte riktigt har tagit den farten som den är värd är för att han har tagit udda men väldigt starka roller. Jag jämför honom med Christian Bale men skillnaden är enligt mig att nu har Bale gjort Batman Begins och verkligen nått ut till den stora publiken medan Pierce fortfarande gör sina fantastiska roller i de lite mindre filmerna. Jag hoppas fortfarande att Pierce skall bli two face i den nya Batman förövrigt :)

 9. Men, Guy säger så här: ”Well, if you’d like to get technical, I’m English, and Russell’s from New Zealand.” When asked about the studio’s reluctance to hire ”two Australians” for roles in the period piece L.A. Confidential (1997). =)

 10. Jag tror garanterat att det här kommer att bli ännu ett mästerverk från mr Luhrmann. Strictly Ballroom, Romeo Juliet och Moulin Rouge! var alla fantastiska filmer enligt mig. Han vet verkligen vad han håller på med. Han gör spännande, vackra och rörande filmer. Nicole är min absoluta favorit skådespelerska och hon har velat jobba med Baz igen ända sen Moulin Rouge!. De tillsammans utgör den absoluta eliten. När det gäller resten av skådespelarna är jag inte lika hemma men alla verkar vara bra och spännande val. Jag är jätte nyfiken på Brandon Walters. Upplockad ur den australiensiska bushen haha kan inte bli annat än spännande. Jag tror och hoppas att det här sätter igång den australiensiska film industrin på allvar för de är mycket bättre än de flesta Hollywood filmer.

 11. Pingback: Baz Luhrmanns Australia på Bloggywood - En blogg om film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>