Oldboy-remake försenas

Det verkar som maskineriet kring Hollywood-remaken av Oldboy har lite grus i sig. Efter visningen av regissören Justin Lins Finishing the Game på Sundance festivalen passade Bloody Disgusting på att fråga honom vad det är för status på remaken. Enligt Justin så ser det nu inte ut som om det kommer att hända något på ett tag. Lin säger att han har ett antal andra projekt på gång.

Detta betyder dock inte att remaken inte blir av. Någon annan regissör skulle kunna ta över pinnen. Jag ställer mig dock frågande till Justin Lin, kanske är det bra om han står över? Den enda filmen av honom som jag sett var The Fast and the Furious: Tokyo Drift och den sög hårt. Annapolis är en annan film som inte fått särskilt goda betyg. Kollar man dock hans IMDB så har hans tidigare filmer snittat på över 7 i betyg. Någon som sett något av honom än de ovan nämnda filmerna?

Nu tycker jag att vi tar och castar Oldboy-remaken i kommentarerna. Om vi har makten att välja, vem regisserar? Vem är Oldboy? Vem är skurken? Vem är kvinnan?

13 reaktion på “Oldboy-remake försenas

 1. För det första borde ingen få göra en remake eftersom Oldboy redan är en av de bästa filmerna någonsin, men för skojs skull kan vi ju leka med tanken ;)

  Regisserar gör självklart jag själv, eller kanske Quentin Tarantino eller David Fincher.
  I rollen som Oh Dae-su (Oldboy) skulle kanske Bruce Willis vara intressant, mest för att det hade varit skoj att se honom göra något så våldsamt men samtidigt dramatiskt. Skruken spelas av Gary Oldman eller kanske Clive Owen. Annars hade det varit skoj att se Tom Cruise som badguy för en gångs skull.

  Tjejen spelas av Natalie Portman, mest för att hon är grymt bra på sitt jobb.

 2. Andreas: Rätt bra casting där, faktiskt. Den filmen hade jag också velat se. Iaf Bruce Willis som huvudroll och Gary Oldman eller Cruise som bad guy. Frågan är om Tom Cruise skulle tänka sig vara så perverst ond i en film, tror inte det (Collateral till trots).

 3. Jag kan inleda med att hålla med Andreas i hans första åsikt där. G?R INGEN REMAKE!!!

  MEN. Jag kan ju ändå casta filmen även om jag inte vill se den gjord.

  Jag håller med om att David Fincher skulle passa riktigt bra som regissör. Rollen som Oh Dae-su kan Benicio Del Toro få göra, han ser både sliten och lite farlig ut. Bad guy kan Edward Norton få vara. Som flickan tar vi Natalie Portman, hon är grym (jag har svårt att komma på någon annan i hennes ålder som skulle passa lika bra.)

 4. Jag skulle kunna tänka mig Gary Oldman i huvudrollen som Oh Dae-Sun snarare ifall man nu vill försöka med samma typ av slitenhet i huvudrollen tror jag på honom.

 5. Massor av bra förslag! Benicio tror jag skulle passa som handen i handsken och även Oldman borde få till ett ruggigt slitet, men hårt, utseende.

  Björn: Jag har inget direkt emot remakes. Visst tröttnar man lite på den dåliga fantasin, det är ju lättare att rulla igång en remake än att satsa på ett okänt manus eller förlaga. Man kan ju alltid trösta sig med att man kan alltid gå tillbaka till orginalet om remaken suger.

 6. Va fan, ingen jävla remake!!! Bra förslag på skådespelare ni drar. Vad sägs som Sean Penn, Jean Reno och Anne Hathaway ( ”En prinsessas dagbok”, ”Djävulen bär prada” ).

  Regissör: Tarantino, självklart!!!, Fincher, kan funka och varför inte Tim Burton.

  Lillebror, jag håller med dig, definitivt Bruce Campbell!!!

 7. Gary Oldman som Shin’ichi Goto/Oh Dae-su utan tvekan. En typ av roll han är klippt och skuren för.

  Remakes har jag inget problem med, så länge man inte spottar på föregångaren. Miami Vice-filmen, t.ex. var uppdaterad. Tyvärr förlorade Tubbs sin personliga stil (Exempel – När Tubbs introduceras i pilotavsnittet [i Miami]. Han hade fortfarande attityd, men jag kan knappast se Foxx-Tubbs dansa runt i öppen skjorta och sjunga på en låt.) och blev grymt överskuggad av Crockett, men det hände i större delen av en säsong (tredje?), så på sätt och vis var det en regelrätt remake. :P

  Och det är inte alla som klarar av att se gamla filmer. Jag gör det ibland, men specialeffekterna och trovärdigheten när det gäller det mesta (Nu snackar vi inte Matrix, utan historical och technical accuracy i ”vanlig” film) är mycket bättre.

 8. Jag har tänkt lite nu. Om Robert Rodriguez skulle få regissera remaken så skulle nog roll-listan se ut så här:

  Danny Trejo (”Desperado”, ”From dusk till dawn”) som Oldboy, Antonio Banderas som skurken (var länge sen man såg honom i skurk roll) och förmodligen antingen Paz Vega eller Penolepe Cruz som tjejen.

  Nu tänker ni varför jag inte nämnde Salma Hayek. Hon ser bra ut, men hon är nog lite för gammal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>