GIFF: Recension av Gimme Kudos

bloggywoodfilmfestival.jpggimmekudosmindre.jpg Jag är en kräsen biobesökare- jag vill att allt ska vara precis perfekt. Det blir ganska jobbigt när ljudet är för högt och träsmaken värker. Men en smårolig kinesisk film lättar alltid upp!

En förvirrad halvtjock man på 38 år knallar in på en tidningsredaktion och insisterar på att reportern Gu ska ge honom ”kudos” för att han räddat en flicka från en våldtäcktsman. Gu förklarar att en sådan historia behöver verifieras innan den kan tryckas. Problemet är bara att flickan inte vill kännas vid mannen. Mannen tar till en smått trakasserande metod för att få sin vilja igenom…

De första minuterna är tunna och själlösa, men sedan kommer frågetecknen igång: Vem talar sanning? Vem är mannen? Varför är han så angelägen om att hamna i tidningen? Vem är flickan? Varför beter hon sig så konstigt? Det finns miljoner vägar som denna historia kan ta och därför sitter man snällt i stolen och riktar all uppmärksamhet mot duken.

Gimme Kudos är välregisserad med den ena vackra bildkompositionen efter den andra. Ibland drar skådisarna ner helheten men det är charmigt och det är svårt att inte ryckas med i den lättsamma tonen. Minut för minut känner man något puttra under ytan, och man väntar på upplösningen! När denna väl kommer blir det en liten endast en liten poff jämfört med den stora smäll man väntar sig, Men vid närmare eftertanke är budskapet en stor bomb- alla goda handlingar ska krediteras!

Betyg 4 av 6

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>