Barbarella-remake på ingång?

Barbarellacut.jpg Barbarella – Queen Of The Galaxy

Dino De Laurentiis, den gamle producenträven bakom höjdare som Army Of Darkness, Conan-filmerna, Manhunter, Maximum Overdrive och Dune ska uppdatera en av sina äldsta klassiker och tillika en av mina favoritfilmer; Barbarella. De Laurentiis säger dock att det inte ska vara en remake utan ”en helt ny Barbarella”. Liksom skribenten på Cinematical så ställer jag mig lite frågande till hur det inte kan vara en remake om de behåller namnet och temat.

Barbarella är en av de få filmer som kan klassas som erotisk science fiction (även om den är rätt tam med dagens standard) och är känd för en sekvens där Jane Fonda klär av sig i tyngdlöshet och förtexterna skyler väl valda delar. Kolla in trailern där ”the most beautiful creature of the future” glider runt och sexar upp universum.

OM vi skulle få se en ny Barbarella, vem tycker ni skulle fylla ut moonbootsen?

När vi ändå är inne på sci-fi erotica så vill jag tipsa om Galaxina, en film som är skönt tongue-in-cheek, gjord med noll budget och har ett oförtjänt dåligt betyg på IMDB!

26 reaktion på “Barbarella-remake på ingång?

 1. Jag har sagt det förr och säger det ingen: Remakes skadar aldrig orginalet. Man kan alltid trösta sig med att gå tillbaka till the original om remaken suger.

  Själv vill jag ta alla chanser till att underhållas i biosalongen, remake eller en orginell film.

  Jag är dock undrande om till vilken marknad denna kommer? Det kan väl knappats vara tänkt som en ”a-film” med ”a-kändisar” om remaken även den ska vara en erotisk sci-fi-rulle?

  Det är nog låga odds på att de bantar bort erotiktemat och satsa på enbart sci-fi.

 2. Jag är lite tveksam till att kalla originalet för erotisk, mer sexuellt skämtsam. =) Och det om något skulle väl gå hem idag? Men jag skulle faktiskt vilja se en Barbarella med bra effekter och duktiga skådisar. Däremot är jag tveksam till att nån skulle kunna göra en bra Barb utan att det går överstyr. Det inte bli för tongue-in-cheek så att det övergår till töntigt.

 3. Om jag inte minns helt fel så bygger väl Barbarella på en serietidning med samma namn. Isåfall kanske det blir en helt ny historia utifrån serien, om man ska försöka tolka De Laurentiis uttalande.

  Har ju svårt att tänka mig någon annan än Jane Fonda i rollen, men Nördens förslag på Jessica Alba skulle ju mycket väl kunna funka. Om nu Alba kan tänka sig en så pass erotisk framtonng…om nu, som sagt, det blir en lika erotisk framtoning som originalet.

 4. Keeley Hazell?! Nä, jag skämtar. Men om hon är med i en kommande Baywatch-film som vissa rapporterat så.. kan det ju hända. Och det vore nog inte så kanon, även om hon till personligheten verkar som en helt schysst tjej.

  Alba kanske. Men hon har så lite utstrålning, är mest bara snygg..

 5. Tänkte som hastigast på Scarlett Johansson (kan bero på senaste nyhetsinlägget, hehe)…fast nja. Hon känns lite för trist och inte tillräckligt ”bimbo”(i positiv bemärkelse om nu det går) för att funka som Barbarella.
  Trist är kanske fel ord, men lågmäld iaf

 6. Det måste ju vara nån som kan vara sexig utan att det övergår till porrig, naiv utan att vara dum, skör men handlingskraftig.
  Jag kan inte komma på en enda.

 7. Det görs tillräckligt med b-film redan, hyr närmaste Uwe Boll.
  Kan Jessica Alba agera? LOL!! Det var det roligaste jag har hört i år!

 8. Lillebror skrev: ”Det måste ju vara nån som kan vara sexig utan att det övergår till porrig, naiv utan att vara dum, skör men handlingskraftig”

  Bra sammanfattning. Och det låter som en något mer lössläppt Nicole Kidman.

  Lindsay är nog för neurotisk. Men hon skulle säkert vara intresserad av rollen eftersom det är en ikon och hon nästan blivit det själv bara på ren vilja och ett ömsesidigt utnyttjande av/med paparazzis.

 9. Hm. Nicole Kidman som Barbarella? ?rligt talat: Kidman som Barbarella? Tror inte att detta projekt (som film alltså) funkar på några plan faktiskt. :)

 10. Nej, Kidman tycker jag personligen inte fungerar. En Barbarella måste ha mera kurvor än ”Stickan” Kidman. Missförstå mig rätt, Kidman är vacker, men för Barbarella krävs det mera kurvor a la Scarlett eller Lohan (innan hon blev så smal). Kanske Elisha Cuthbert? Hennes karriär har ju inte tagit fart efter 24 och Girl Nex Door… Man kan nog lista många…

 11. Pingback: De Laurentiis har Hannibalregissören i Barbarellasiktet på Bloggywood - En blogg om film.

 12. Inte Gellar tack, kan bara inte se henne o rollen.. Cuthbert skulle kunna funka, har dock icke sett GND, utan den mesta erfarenheten kommer från 24. Men om hon klarar Barbarellacharmen så duger hon helt klart utseendemässig. Kidman börjar väl komma lite för mycket till åren för att vara B? och dessutom lite för pinnig som Daniel sa…

  Rosario Dawson? bara för att vara lite mer etniskt vidsynt :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>