Cannibal Holocaust-remake

cannibalholocaustremake.jpg

Först så var det Faces Of Death och nu ser det ut som att den ökända kultfilmen Cannibal Holocaust är nästa som ska få en omotiverad ansiktslyftning. Ett företag som heter Relevant Entertainment har lagt vantarna på rättigheterna och produktionen väntas sätta igång nån gång under sommaren.

Orginalfilmen handlar om en professor som åker till Sydamerika för att ta reda på vad som hände med ett filmteam som försvann när de skulle filma en dokumentär om påstådda kannibalstammar. Han hittar så småningom kvarlevorna av teamet och deras filmrullar som visar hur illa det kan gå när man provocerar djungelns invånare.

Filmen, som är regisserad av italienaren Ruggero Deodato, förbjöds på grund av sin grova natur i dussintals länder när den kom. Vissa hävdar att den förbjuden i över 50 länder och det måste nog vara nån form av rekord, om det är sant. Regissören blev till och med arresterad och var tvungen att bevisa att skådespelarna fortfarande var vid liv för att scenerna där de stryker med var så realistiska. Inte nog med det, de dödar dessutom ett antal djur på riktigt i filmen.

Det finns säkert nåt intressant koncept som kan fiskas upp nånstans ur storyn men utan de brutala bilderna och den korniga dokumentär-looken så har jag svårt att se poängen med det här. Hur ska man kunna göra nåt så här grovt idag och dessutom se till så att det sprids? Filmen i sig är ju inte ens läskig men däremot så är den en av de mest motbjudande saker jag sett. Det är inte ens nåt jag kan rekommendera till gore-hungriga för det finns ingen humor som tar udden av det brutala. Faktum är att jag nästan önskar att jag inte sett den!

Via Variety och Comingsoon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>