Dubbel dos remake-trailers!

rearwindow.jpg
Rear Window från 1954

Nu när det ändå regnar remakes över oss så varför inte ”tipsa” om trailers till två av dem? Först ut är Disturbia som är en uppdatering av Hitchcocks gamla klassiker Rear Window (Fönstret Mot Gården). Journalist som måste stanna inne på grund av brutet ben och inte har nåt bättre för sig än att spionera på sina grannar och spekulera i deras förehavanden har blivit utbytt mot tonåring med fotboja och husarrest. De inblandade verkar ha missat poängen med vad som är spännande i originalet, nämligen att han inte kan förflytta sig och allting som sker ses inifrån lägenheten. Det är dock en fräsch och ganska innovativ tolkning i och med valet av att låta huvudpersonen ha fotboja som förhinder.

Se trailern här

Den andra heter The Invisible och är en jänkarversion av vår svenska Den Osynlige. Den har jag tyvärr inte sett men det är ju däremot kul att en av våra filmer uppmärksammats och fått sig en omgång. På gott och ont? Den som sett Den Osynlige får gärna berätta hur den verkar stå sig mot dess amerikanska motsvarighet, som för övrigt verkar så där att döma av trailern.

Trailer finns här

7 reaktion på “Dubbel dos remake-trailers!

  1. Dem har redan gjort en remake på den filmen med Christopher Reeve i huvudrollen. När du nämner att huvudpersonen ska va en tonåring, så känns det som att det kommer att bli som en slags dålig uppföljar-version av ”Ensam Hemma”.

    Har inte sett ”Den osynlige”, men det ska bli spännande att se vem som får spela Gustaf Skarsgårds och Tuva Novotnys roller i USA-versionen.

  2. Filmnörden: Alltså, han är en ”stökig” tonåring som fått fotboja som straff istället för fängelse… Ta en titt på Rear Window vetja så förstår du vad det handlar om.

  3. Grundkonceptet är bra, men så som det verkar genomfört nu så är jag mer tveksam. Eller, jag tror inte alls på det. Känns som en dussinthriller/skräckis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>