Har Cohen skrivit på för Borat 2?

boratborat.jpg

UPPDATERING: Ifrågasättandet av Rupert Murdochs känsla för filmbranschen var inte omotiverat. Fox bekräftar nu att filmbolaget bara haft lediga (eng. casual) diskussioner med Cohen om ”Borat 2″, och att inget är klart på något sätt. Enligt Reuters har filmbolaget rättigheterna till en eventuellt uppföljare, men detta betyder förstås inget utan Sasha Baron Cohens medverkan.

Den globala succén med Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan borde ha omöjliggjort en uppföljare, eller hur? Borat är nu känd i de allra flesta kretsar, och borde inte kunna infiltrera några sammanhang utan att riskera upptäckt.

Tydligen har detta inte hindrat 20th Century Fox och Sasha Baron Cohen att komma överens om att göra en ”Borat 2″. Detta meddelade nyligen mediamogulen Rupert Murdoch vid en konferens i New York. Murdoch leder ett mediaimperium som förutom 20th Century Fox bl a omfattar ”nyhetskanalen” Fox News, MySpace och flera tidningar världen över.

Murdoch berättade också att Fox inte deltog i budgivningen för Cohens nästa film ”Bruno” eftersom Cohen vägrade visa manuset (Universal vann filmen för 42,5 miljoner dollar). Om Fox nu fått se något manus för ”Borat 2″ är oklart, men Murdoch meddelade iallafall att han själv sett Borat tre gånger och skrattat ”like hell”.

Innan ett officiellt meddelande om filmen kommer från Fox kvarstår ändå ett stort frågetecken. Det är inte omöjligt att affärsmannen Murdoch har en annan syn på om en film ska bli av än vad filmskaparna och filmstudion har.

Via Financial Times (och det via Defamer)

Tidigare på Bloggywood: Ska Bruno bli en ny Borat?

2 reaktion på “Har Cohen skrivit på för Borat 2?

  1. Det borde väl inte vara ett så stort problem att göra en uppföljare på Borat eftersom filmen uppenbarligen består av så pass många uppgjorda scener?

    Sen förstår jag att Rupert Murdoch skrattar, jag tror nämligen inte han upplever satiren på samma sätt som många av oss andra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>