Metal Gear Solid blir film

metalgeardone.jpg

Enligt Comingsoon så kommer Sony se till så att Konamis Metal Gear Solid blir film. Det första Metal Gear-spelet kom ut 1987 till NES:en och 1998 fick det sig en ansiktslyftning i och med Playstation-releasen. Spelet har sålts i över 20 miljoner exemplar sen 1998. Metal Gear Solid är en av spelvärldens största hits och därmed så har man ju redan en gedigen fanbase.

Michael De Luca, som tidigara varit inblandad i vilt skilda projekt som Dark City, Last Man Standing, Magnolia, Hedwig And The Angry Inch och nu senast Ghost Rider, kommer att producera och spelets skapare Hideo Kojima kommer att agera exekutiv producent. Någon tilltänkt regissör står det inget om.

Har man spelat spelet så förstår man nästan att det var hitåt man ville dra det. Med dess (b)filmsliknande upplägg, politiska intriger, antikrigsbudskap och välsvarvade karaktärer så är det här något jag gått och väntat på rätt länge. Frågan är bara om det går att göra bra och trovärdigt eller om det bara kommer att bli ännu en dussinaction som bäst passar sig för direkt-till-dvd.

Liten uppdatering: Film Junk har gjort lite mer research, även om man mest kan se det som trivia, bakom det hela och de ställer sig frågan om ”de” överväger att ta in skådespelaren David Hayter som Solid Snake, samme person som gör rösten till karaktären i spelen. Hayter har även varit med och skrivit X-Men 1 och 2 och, ehum, The Scorpion King. Han har också varit och fingrat på ett manus till Watchmen.

2 reaktion på “Metal Gear Solid blir film

  1. Det är ju klart att den inte blir Boll. Vem vid sina sinnes fulla bruk skulle på allvar anställa den mannen? =)

    För övrigt är skälet (så som jag har förstått det och jag ska försöka förklara efter bästa förmåga) till att han får fortsätta göra filmer nån skum tysk skatteklausul. Drar filmen inte in tillräckligt med pengar så är det möjligt för investerarna (fråga mig inte HUR det där fungerar…) att få sina pengar tillbaka… Så han kan fortsätta göra filmer om och om och om och om och om igen… Det blir typ avdragsgillt, på nåt skumt vänster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>