GIFF: Recension av Singapore dreaming

bloggywoodfilmfestival.jpgsingapore_dreamingmindre.jpg

Sista dagen på festivalen släpade jag mig ur sängen för att gå och se en gullig och sympatisk, men samtidigt djup och mörk film om en familj i dess strävan efter rikedom, både materiellt och andligt: Pappa Loh Poh Huat tar ut frustrationen av förlorade drömmar på sin familj där mamma Siews värld har krympt till den lilla lägenheten de bor i och allt hon gör är att handla, laga mat och göra kopiösa mängder örtte. Dottern Meis enda mål är att få den respekt och uppmärksamhet hon förtjänar av sina föräldrar, medan sonen Seng- som är det lilla fjäskebarnet- återvänder från USA där han skaffat sig en universitetsutbildning och förväntas bli nyckeln till framgång.

Singapore Dreaming är en skildring av människor i motsättningen mellan kultur och kapitalism. Enligt en vän i Singapore delar större delen av landets befolkning de grundförutsättningarna familjen har i filmen. De kallas för ”highlanders” och bor i höghuslägenheter ägda av staten- som större delen av Sverige! Hon skulle förklara mer för mig vid ett annat tillfälle, jag återkommer ;).

Humor är ett stående inslag och det pendlar mellan ganska kul och ganska fånigt. En del skådespelarinsatser är bättre än andra men helheten fungerar. Det är en skön resa men den stannar kvar någon längre stund.

Betyg 3 av 6

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>