Johanna Sällström är död

johannasallstrom1.jpg

Vid lunchtid idag nåddes vi av nyheten att Johanna Sällström har dött. En tragisk och oerhört trist nyhet. Johanna blev 32 år.

Johanna kunde du se för första gången i ett avsnitt av tv-serien Bert 1994 och gjorde 1995 sin spelfilmsdebut i 30:e November. Hon medverkade i tv-serien Tre Kronor och vann 1997 en guldbagge för sin roll som Sandra i Under ytan. Starkast i mitt minne kommer hon vara för rollen som den blinda flickan Maria i Magnetisörens femte vinter.

DN skriver om den nu nästan spöklika intervjun tidskriften Tove gjorde med henne i samband med Tsunami-katastrofen som hon överlevde:

”Om man varit så nära döden – det är inte första gången för mig – så måste man tänka att, okej, nu fick jag en chans till”, sa Sällström och fortsatte: ”Jag har alltid trott att jag ska dö vid trettio, nu är jag snart trettiotvå”.

Läs mer: SVD, Aftonbladet, Expressen

35 reaktion på “Johanna Sällström är död

 1. Så tragiskt.

  Varför?

  Ung, begåvad, intressant och för mig nyupptäckt skådis, som så här plötsligt inte längre finns kvar…

 2. För jävligt. Har inte mått bra sedan igår lunch när jag läste det här…Stackars Johanna och stackars hennes anhöriga. Man vet ju inte vad som har hänt och vad som ligger bakom, men Sverige saknar hur som helst en stor och mycket begåvad skådespelerska…

  Vila i frid Johanna, jag saknar dig.

 3. Vet du vad, Filmfantast. Jag tror att hon uppskatar din kommentar och hur mycket hon har betyt för dig där uppe.

  Hon kommer nog alltid att va vid din sida och alla fansens sida.

 4. Varför just hon för? hon var en så bra skådespelerska och jag kommer alltid att tänka på dej när man ser en film med dig på.

  Vila i frid Johanna Sällström vi kommer att sakna dig…..

 5. Johanna Sällström var och är enligt mig, en av de bästa kvinnliga skådisar i Sverige. Så otroligt tragiskt att hon inte finns mer… finns inga ord för det.

 6. Har vart helt konstig sen igår kväll när jag läste det! jag tror inte att jag fattade det riktigt föräns nu ikväll, jag har gråtit så himmla mycket, även fast jag inte känner henne! Men det är bara så himmla hemskt!

  Du kommer alltid värma mitt och många andras hjärtan Johanna! Alltid! Vila I Frid Min ?ngel!

 7. Blev så ledsen när jag läste om Johannas död och att hennes dotter förlorade sin mamma. Det gör så ont i själen när det händer. Man känner en tomhet när man ser bilden på dig att Du inte finns längre.
  Vila i frid söta Johanna

 8. Jag köpte min tionde Wallander film, Jokern, i går. Och då läste jag om Johanna Sällström i Ilta-Sanomat. Jag är så ledsen. Vi saknar dig, Johanna.

 9. En väldigt begåvad skådespelare har ” tyckt” om Johanna sen Tre Kronor började sändas.
  Och bara 32 år de är ju ingen ålder så orättvist varför ska just hon dö tycker de är overkligt.
  Man kan bara beklaga till alla anhöriga.

  Sov gott Johanna.

 10. Du log mot oss en sista gång du var så lugn, som om du redan gett dig av du såg på oss att vi var rädda hur kan man nånsin va beredd

  Vi fick låna en ängel som spred ljus i vårt liv i varje andetag du togs bort från oss alldeles för tidigt
  vi fick låna en ängel för en stund.

  Sov gott Johanna.

 11. Johanna det är en djup sorg att du har lämnat oss du var en bra skådespelerska. Du hade en fantastisk charm och du var en bra polis i Wallanderfilmerna. Kommer alltid att sakna dig. Kram Liselotte

 12. Johanna Sällström var enligt mig en av skandinaviens allra bästa skådespelerskor. Sveriges bästa. Hon hade en närvaro och äkthet som få skådespelare i Sverige besitter.

  I varje film eller Tv-serie hon gjorde så inspererade hon mig. Jag hoppades att jag en dag skulle få chansen att arbeta med henne, i en filmproduktion hon var med i. Att en gång få möta henne och säga: ”du är bäst”.

  Hon verkade så varm och sårbar, hon verkade ha bra kontakt med sina känslor. Kanske därför att hon kännde för mycket, så kunde hon inte stå ut med att människor som inte förtjänar att dö, dör nära och fjärran.

  Hon var en vacker och otroligt begåvad människa.

 13. Vila i frid Johanna.Hoppas verkligen att du har det bra däruppe i himlen bland alla Vackra änglar. DU är verkligen saknad och var verkligen älskad. Forever in our hearts! // Hampus

 14. Vad hemskt att en så´n bra och glad filmskådespelerska har gått bort, men vi tänker på dig ändå, du var en av dem bästa vi har haft i sverige. Vila i fred nu vi ses ngn gng där uppe.

  Forever yuong!!!!

 15. jag ska bli den nya johanna ! jag ska bli den bästa skådespelerskan nånsin…everything I do,I do it for you…

 16. Camilla: Det låter ju bra och du blir säkert det också en dag… men ha inte stora förhoppningar om att bli den nya Johanna Sällström.

  Va dig själv när du är på scenen (fast inte när du spelar en karaktär), men det är alltid bra att ha en förebild som inspirerar en både av och på scenen.

 17. Vilka bra tips Filmnörden! Tack! Jag ska själv ta dem till hjärtat!!!! Jättebra! Du borde skriva en bok eller nått!!!

 18. Stefan: Inga problem, vill man bli erkänd som en riktig skådespelare så satsa mer på agering istället för utseendet. Man må va vacker idag, men senare i framtiden så blir det konsekvenser.

  Vet du, jag borde skriva en bok. Måste bara hämta lite inspiration.

  Jag insåg allt det där då jag själv började med skådespeleriet. Men om du vill in i den branchen (fast du kanske redan är i den) så lycka till Stefan. Eller som vi säger-”break a leg”.

 19. Saknar Johanna enormt mkt!
  Förstår inte att hon e borta..
  Hon var en fantastisk människa & skådespelare.
  Glömmer henne aldrig!

 20. Jag hoppas att du vilar i frid Johanna.. Du var en underbar människa på många sätt och vis, även om jag inte kände dig..Bara genom media.. Jag har gått igenom väldigt jobbiga perioder i mitt liv så jag förstår på något sätt även om jag inte kan förstå allt.. När jag fick reda på att du hade dött så grät jag många tårar. Det är sådana människor som dig som man vill ha kvar, men du har det nog bättre på andra sidan.

 21. Johanna du va en ängel, varför är du borta det går inte, varje gång jag ser Wallander, eller någon annan film som du är/var med i, så ryser jag, för jag tänker på att du finns inte längre kvar här! det är skrämmande och jag saknar dig…

  Vila i frid Johanna Sällström

  Du var begåvad, men så dog du!

  Usch det är så tragiskt på nått vis

  Alla dina fans saknar dig, men av alla fans du har/hade så är/var jag nummer ett!!

 22. Johanna, du ve en sån underbar skådespelerska och varför lämndade du oss och din dotter? Hur ska hon klara sig utan sin mamma? Om du bara kunde komma tillbaka. Jag hade bara vekat se dig nu.. Min dröm va att få se dig på riktigt och le.
  Vila i frid Johanna! Saknar dig så mycket.. (L)

 23. Johanna Sällström våran skådespelerska <3 När jag läste det i tidningen ville jag inte tro det var sant! Nu sitter jag och kollar filmer dag in och dag ut för att jag saknar dig! Du var en av Sveriges bästa kvinnliga skådespelerska! Du var så smart och så vacker! Hoppas du har det underbart bra i himlen! Vi tänker på dig! Vila i frid Johanna Sällström!

 24. kollade nyss på wallander mörkret. kändes så konstigt att johanna sällströ är död. jag tycker hon var verkligen en bra skådespelerska. hon skulle passa som en polis e verklighten. rip johanna sällström vi ses i paradiset!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>