Shyamalans The Green Effect får inte grönt ljus?

shyamalan.jpg

För nån vecka eller två sen så läste jag att M. Night Shyamalan hade ett nytt manus kallat The Green Effect på gång. Det skulle tydligen vara en storslagen film om en omvälvande miljökris som förvandlas till människans kamp för att överleva naturens hämnd. Tänk dig att moder jord var trött på vårt sätt att systematiskt skövla och förorena och bestämde sig för återställa balansen genom att utrota oss?

Nu har Latinoreview (de har tiden och lyxen att få läsa såna här saker) postat en recension av Shyamalans manus och deras recensent är mycket upprörd över att ingen studio har nappat på det. Eller, han är rent ut sagt förbannad. Recensenten har en bra poäng med att alla Shyamalans filmer kanske inte är topnotch, man han försöker i alla fall skapa nåt originellt med varje film han gör. Och det borde applåderas, speciellt nu när vi bokstavligt talat drunkar i uppföljare, remakes, remakes på uppföljare och uppföljare på remakes. Dessutom så gillar jag verkligen konceptet med att jorden slår tillbaka (det kommer hända en dag, det vet du…).

Du inte bara kan, du SKA läsa recensionen och utdraget här.

Via Cinematical

13 reaktion på “Shyamalans The Green Effect får inte grönt ljus?

 1. Tycker det låter intressant men jag förstår att en dels studios är tveksamma. Gillade början och om Shyamalan får till ett bra slut så skulle det nog kunna bli en bra film.

 2. Försöker att skapa något originellt. Njaaaaa … det är lite som att har man sett en av hans filmer så har man sett alla. Den första filmen var originell, men inte de andra. Tycker jag alltså. Det är inget fundamentalistiskt konstaterande.

 3. Jag förstår verkligen inte vad du menar med att ”har man sett en av hans filmer så har man sett alla”? Det enda de har gemensamt är ju den ökända tvisten på slutet, som i vissa fall är lyckad, andra inte. Jag tycker de är rätt olika allihopa, med olika storys, karaktärer och settings.

 4. Jag gillar verkligen Sixth Sense, Signs, The Village och Unbreakable, de är riktigt bra filmer och jag förstår inte heller direkt vad M menar med att de är likadana då de skiljer rätt mycket om man bortser från att de är skrivna och regisserade av Shyamalan och att de har någon form av twist på slutet.

  Jag ser inte problemet i en twist på slutet, tvärtom – filmer som slutar med en twist är oftast mycket mer spännande och tillfredställande tycker jag.

 5. problemet är väl att efter Sixth Sense så har hans filmers sluttvister inte varit särskilt tillfredställande. Förstår nog vad M menar med att alla är lika också…även om jag inte kan förklara det rätt ut ;)

 6. Sixth Sense hade banne mig inte något särskilt tillfredställande slut, känner mig fortfarande irriterad på hur den slutade.

 7. det var iaf lite halvoväntat slut. ?tminstone när jag såg den första gången. Efter det har det mest varit ifantila twister i de jag sett

 8. Personligen så tycker jag att Sixth Sense är helt ok, Unbreakable är kalasbra, Signs medioker. The Village är både bra och dålig (helt beroende på humör) och Lady in the water har jag inte sett.

 9. Filmen måste ju bara göras! Jag vet att jorden kommer att sluka oss en dag och det skulle vara ball att få se det på film innan det händer på riktigt. Vi har ju fått lite smakprov på vad som komma skall emellanåt. Katrina, tsunamin etc. Lite som en teaser eller provsprängning…

 10. Jag tycker om Shyamalans filmer…! Unbreakable hör till de bättre. Sen spelar det ingen roll om det finns plot-hål ibland, som i t ex the village. En kul och originell idé- precis som Lillebror poängterar.

  Hoppas han får göra sin Moder-jord hyllning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>