Recensioner på 300 ramlar in

300

Hos Variety kan du nu läsa en ganska lång recension på Zack Snyders filmatisering av Frank Millers grafiska roman 300. Lite spoilers om du inte har läst den grafiska romanen eller inte känner till bakgrundshistorien.

Cinematical recenserar från Berlin-festivalen och rapporterar om hur salongen skrattade vid vissa repliker, folk som gick ifrån visningen och om bu-ropen vid eftertexterna. Kanske inte det bästa tecknet för en film.

Den 9:e mars är det dags för 300 att komma ut på den vita duken i USA och den 4:e april är det dags för svensk release. Den har redan haft ett fåtal visningar, bland annat på AICNs Butt-Numb-Athon och håller stadiga 9,2 på IMDB (Frank Miler-fanboys och nördar som röstat tro?). Något som med största sannolikhet kommer att sjunka kraftigt när filmen har officiell premiär.

Av bilder och de rörliga materialet så verkar 300 väldigt trogen den grafiska romanen. Gillar du den så lär du nog gilla filmen.

16 reaktion på “Recensioner på 300 ramlar in

 1. Skrattade folk åt repliker?
  ILLA.
  Fy fan nu sänktes förväntningarna på den här filmen.. Jag förväntade mig en blandning av Matrix och Gladiator vilket inte kan misslyckas.. Uuuuh.. bävar.
  :(

 2. Du vill allså inte se den här filmen nu p.g.a. av att folket skrattade åt replikerna?

  Kom igen, är du seriös?! Bara för att juryn skrattade och buade åt den här filmen betyder ju inte att den kan va kass. Juryn kan ha fel och va fan vet dem?!?

  ”Fear and Loathing in Las Vegas” blev utbuad, men den blev ändå en kult och många jag känner gillar den filmen, bl.a jag gjorde det.

  Så ColinZeal, skit i vad juryn tycker! Vill du se den, så se den. Du får bestämma om dem har rätt eller fel. Smaken är som baken.

 3. Filmnörden:

  ?

  Dålig dag eller?

  Jag har väl ingenstans i min text påstått att jag inte vill se filmen pga publikreaktionerna?

  Nä.

  Och bara för att juryn skrattade och buade åt den här filmen betyder ju inte att den kan va bra heller va?

  Nä, juste.

  Fear and Loathing kan jag förstå varför den blev utskrattad och utbuad.
  1) Terry Gillian
  och
  2) Den kan bara vara rolig när man är hög på alkohol eller andra substanser, lagliga och/eller olagliga.
  Tycker själv att den suger totalt. Men sen har jag inte sett den på något annat sätt än i nyktert tillstånd.

  Och ja, jag vill självklart se ”300” för att den verkar vara jävligt snygg. Ville bara ha en ny hybrid mellan Matrix och Gladiator, vilket den inte verkar vara. För visst kan publiken i Berlin ha rätt också.

  Take a pill.

 4. Oraklet har aldrig laddat ner en endaste film. Dock har Oraklet tillgång till att se film på mycket tidigt stadium på bio.

 5. Asså, det verkar ju vara en bra film men den är såå historiskt inkorrekt, jag menar det var ju grekerna som var barbarer och inte perserna, hallå!

 6. O att du Cyrus kallar Grekerna för barabarer på den tiden är ju helt fel,, Deras samälle på den tiden va nått helt annat än barbariskt,, o som en viss person säger i trailern o filmen så va Spartarnerna de bästa soldaterna på den tiden, de had e en riktig tuff utbildnig till soldat,, o det var också en av anledningarna att de senare slog perserna ett år senare med en 10000-tal ledd spartan armeé plus 30000 soldater från andra samhällen från grekland,

 7. OK? Cyrus du lär vara persier om du tycker att grekerna var barbarer på den tiden. Det var inte grekerna som förklarade krig mot persierna,det var persierna som ville erövra världen och Grekland (3gånger).De startade någonting som grekerna avslutade,grekerna ville bara försvara sig själva och sitt land.Sparta (Sparti) på den tiden var en militär stad och spartanerna var Greklands elitstyrka lite fakta skadar inte . MVH/Sparti

 8. På den tiden försökte väl alla erövra så mkt land som möjligt och just under denna historiska epok råkade det vara perserna, det betyder inte att de var barbarer! och förresten så var perserna inte svarta och faktum kvarstår och det är att filmen är historiskt inkorrekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>