Grattis: Benicio Del Toro

Benicio Del Toro i Sin City
Benicio Del Toro i Sin City

Idag firar Benicio Del Toro sin 40:e födelsedag. Född i Puero Rico men uppvuxen på en bondgård i Pennsylvania debuterade Del Toro för första gången på den stora vita duken som Duke the Dog-Faced Boy i Big Top Pee-Wee från 1988. Han stora debut blev dock som Fred Fenster i Bryan Singers The Usual Suspects från 1995.

Efter sin roll som Jackie Boy i Sin City från 2005 har det varit ganska tyst kring Del Toro. Under 2008 kommer vi dock att få se honom som Ernesto ‘Che’ Guevara de la Serna i två filmer från Steven Soderbergh, Guerilla och The Argentine och även som varulv i Mark Romaneks The Wolfman.

Vi kan även passa på att grautlera Jeff Daniels till sin 52:a födelsedag.

Vilken roll tycker du är Benicios bästa?

7 reaktion på “Grattis: Benicio Del Toro

  1. Dr. Gonzo i Fear and Loathing är ju sjukt bra och han skämde inte bort sig i Traffic eller 21 grams heller. Hög street credd fick han nog ändå efter att han drog över Scarlett Johansson i en hiss efter Oscarsgalan 2004(?), respect.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>