Mera om The Hobbit

Bilbo - En hobbits äventyr

New Line går vidare med The Hobbit och siktar på en release under 2009. Peter Jackson kan vi avfärda helt som regissör pga de legala tvisterna han och hans produktionsbolag har med New Line. New Line-bossen Robert Shaye har gått ut och sagt att även om manuset inte är klart så siktar de på 2009. Något som betyder att de borde börja förbereda produktionen ganska snart.

Shaye ville inte utala sig om ryktet att Sam Raimi kan vara aktuell för regijobbet. Raimi har ju erfarenhet *host* från fantasyjobb i och med Army of Darkness. Eller hur? Rustningar, svärd och hagelbrakare och en bil. Inte helt olikt Sagan om Ringen-världen och en minst lika bra film som de tre LOTR-filmerna tillsammans.

Nå, nu tycker jag vi castar The Hobbit. Funkar Ian Holm som Bilbo eller är han för gammal? Man kan ju göra underverk med smink. Kommer Ian McKellan att återvända som Gandalf och funkar Raimi som regissör?

11 reaktion på “Mera om The Hobbit

 1. Jag är bara sur på New Line att de går vidare utan Jackson så min spontana reflex är självklart att tro att filmen kommer bli skräp eftersom PJ inte regisserar.

  Vet inte riktigt om Raimi passar, men Spider-Man 1 och 2 var ju helt ok så själva regibiten går säkert bra, frågan är om han skulle försöka efterlikna stilen i LOTR eller gå åt ett annat håll?

  I vilket fall som så kommer förväntningarna på The Hobbit vara sjukt höga efter LOTR, som i mitt tycke är bland de bästa filmerna någonsin, och med största sannolikhet blir det en besvikelse just på grund av den anledningen.

 2. Den spontana känslan när man hör att dom ska gå vidare utan Peter Jackson är ju besvikelse…. men så tar man en minuts tankepaus… och vad dyker upp? Jo, jag tror inte att Peter Jackson är rätt regissör för The Hobbit. Han är alldeles för svullstig i sitt uttryck. Det skulle vara coolt om dom vågar satsa på ett udda regissörsval. Varför inte Sofia Coppola? Hon kan göra små underfundiga stories om udda vänskap och hon klarar bevisligen kostymdramer (Marie Antoinette). Min bild av The Hobbit är att det är en mycket mindre berättelse… inte i det episka bildspråket utan i berättandet. Sam Raimi tror jag inte alls på.

 3. Tja, Sam Raimi kan nog funka. Eller varför inte George Lucas eller Ron Howard? Fast jag tycker ändå att Peter Jackson skulle ha gjort filmen.

  Självklart att Ian McKellan ska återvända som Gandalf.

 4. Jackson känns inte helt nödvändig, däremot vill jag helst se Weta stå för specialeffekterna, samt Andy Serkis som Gollum (samt McKellen såklart) så att historien rent estetiskt inte skiljer sig alltför mycket från filmtrilogin. Det är ju ändå samma värld :)

  Gällande regissörer tror jag att Raimi möjligen skulle kunna göra ett hyggligt jobb. Han har ju ändå erfarenhet av storbudget och effektskrävande filmer. Och av fantay från Army of Darkness då förstås som sagt :)
  George Lucas skulle förmodligen inte ge sig på nåt utanför Lucasfilm då han inte skulle ha full kontroll på film och merchandise, hehe. Tror inte jag skulle vilja se honom i kontroll över Bilbo heller.
  Ron Howard har ju däremot gjort en av världens bästa fantasyfilmer! åtminstone rent nostalgiskt sett, så där skulle jag inte gråta blod om det blev han

 5. Det stora problemet med bråket mellan Jackson och New Line Cinema, är inte att Jackson blir utan regissörs-stol när de väl börjar filma ”Bilbo”. Jag är helt övertygad om att Sam Raimi skulle göra ett kanonjobb, då han och Jackson, i mina ögon, i stort sett har haft parallella karriärer. Lika gamla, började med splatter/komedier och succesivt arbetat sig fram till att göra ”a-filmer”. Jag har dessutom sett nånstans att båda har varandra som några av sina favvo-regissörer.
  Nej, problemet är att utan Jackson så blir det inget manus av Fran Walsh och Philippa Boyens, och där har vi den stora förlusten. De var hjärtat i Sagan om Ringen-trilogin, och utan deras medverkan så kommer det bli problem med ”Bilbo”.

 6. Bråket mellan PJ och New Line beror på att New Line är skyldiga PJ pengar för Rings-intäkterna. PJ har stämt dem och vill inte jobba med dem innan han får betalt enligt deras kontrakt medan New Line tycker att de har betalat mycket redan och inte vill jobba med någon som stämt dem.

 7. Jag tycker det är löjligt att ens göra en The Hobbit film utan peter jackson, tycker man ska ksippa det helt och hållet inte för att andra än peter är duktiga men det här är hans grej o filmen måste ju va som lord of the rings det är ju samma personer samma land början på en historia, hur man kan tänka att någon annan ska komma å pela i detta är löjligt..skit i göra den istället. och behåll det underbra men Middleearh förstör inte det

 8. Jag hoppas på Peter Jackson, så att det blir en kontinuitet i det hela. Det blir konstigt med en helt fristående The Hobbit.

  Jag tror att det inte är över med The Hobbit. Om Tolkien Enterprises, eller vilka det nu är som äger rättigheterna til böckerna etc, tillåter det så hoppas och tror jag på att det går att göra filmer på t ex ”Akallabeth” (Numenors historia etc) och framförallt vissa historier i Midgårds första ålder.

 9. Att Bilbo ska bli film är bra tycker jag. Fast då M?STE ian holm spela Bilbo, annars så är ALLTING bortkastat, det vore ju helt sjukt att ha någon annan person som ska vara samma person som i ringen filmerna. Det tycker jag alla borde hålla med om, jag skulle aldrig se filmen om det skulle bli så. Vad beträffar regissörerna så tror jag inte speciellt mkt på någon av de omdiskuterade. En person som gjort spider man filmerna skulle absolut inte passa till en film som bilo, vilket är en helt annan stil. Ska man göra bilbo till film så ska man göra det seriöst och inte lägga ner en massa pengar på att en massa feta amerikaner ska bli glada hemma i soffan när de ser en massa action. Bilbo är inget actionäventyr. Det vore dumt att väla fel regissör som inte förstår sig berättelsen alls och inte vet vad den ska göra. Nu har jag sagt mitt, fast jag skulle kunna skriva i en vecka framåt. Det vore respektlöst att göra en dålig film när man tänker på hur många många år Tolkien tog sin tid att skriva och sätta ihop detta midgård.

 10. Jag anser att Newline cinema sk ge dom pengar som Jackson begär.
  För jag tror att de inte kommer att göra nån förlust om jackson gör filmen The hobbit han är den absolut kompitenta
  regisören att göra filmen.Han är bockså mycket efektiv och fram förallt dom han har som gör manuskripten. Så jag anser att newline cinema skall betala dom pengar dom ska och lägga ner
  och låta Peter Jackson göra filmen med sitt team. Jag anser det vara skamligt av newline cinema att bråka .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>