Oscar 2007: Hur kan jag se galan?

oscarkanal9.jpg

Vi har tagit upp det i podcasten, folk har kommenterat om det, men det är fortfarande ett brinnande angeläget ämne: Hur kan jag se Oscarsgalan i direktsändning?

Svaret är att den kan ses på nya underhållningskanalen Kanal 9. Galan sänds nu på söndag 25 februari, enligt kanalen med början kl 02.30 (införsnacket börjar dock redan kl 19). SVT sänder också ett sammandrag två dagar senare.

Hur du får in Kanal 9 beror på hur du får din tv. ?r det kabel-tv eller satellit? Digitalt eller analogt? Com hem, Boxer eller något annat? Kanalen har en liten guide på sin sajt, där du kan leta upp din leverantör och se vilka möjligheter du har.

Där kanalen finns tillgänglig ingår den i basutbudet. Och tillgänglig är den alltså för nästan alla utom de som nöjt sig med Viasat, eventuellt även de med Tele 2 Vision, samt ni suckers med bara marksända kanaler (men ni är ju vana eller hur?)

En förvirrande punkt i Kanal 9:s guide är dock att den Com Hem-kund som tidigare varit UPC-kund ska tydligen inte kunna se kanalen via digitalboxen förrän 6 mars. Men när jag pratade med Com Hems kundtjänst hävdade de att kanalen fungerar även med digitalboxen fr o m söndagens premiär. Alla Com Hems kunder kan hursomhelst få in kanalen utan box, via den gamla vanliga ”analoga” vägguttagssignalen.

Värt att notera är att Kanal 9:s signal tydligen började sändas ut redan i måndags (den 19 februari), så för att undvika stressen kan det vara värt att pröva ställa in kanalen redan nu.

Lite halvkul är det också att någon sedan tidigare registrerat Kanal9.se för att få presentera sitt urval av google-annonser och pop-ups. Den ”riktiga” hemsidan hittas på kanal9.nu eller kanalnio.se.

Får ni det att funka? Har jag glömt att nämna något väsentligt? Tack till Perra, mfl för tipsen. Glöm nu inte att kolla in här på söndag natt för ”livebloggandet” av galan.

5 reaktion på “Oscar 2007: Hur kan jag se galan?

  1. Kanal 9 är ju gammla One, ni som har Boxer eller Canal Digital har den säkert redan inställd.

  2. Jag har Canal Digital via både kabel-tv och digitalbox (mest för att kunna se spansk tv) och fast vi har basutbudet och kan se 5an, 6an, TV3 med mera så säger Canal Digital’s kundtjänst att bostadsrättsföreningen måste beställa Kanal 9. Usch.

  3. sitter o kollar på inför-grejen nu, riktigt ointressant Actors Studio med Will Smith.. inspelad precis innan han gav ut Ali.. herregud jag somnar.. :(

  4. Tja. Jag kollade upp cnn. Verkar bara vara en röda mattan-sändning och man behöver skriva på för en prov-prenumeration.

    http://edition.cnn.com/SPECIALS/2007/academy.awards/

    James Lipton på Inside the Actors Studio stryker verkligen medhårs varje gång han får en storstjärna till programmet. Jag har inte sett det på ett par år. Vad jag sett tidigare är att det kan vara väldigt intressant, men oftast är det bara frustrerande inställsamt. Och jag har ändå en hög toleransnivå för sånt, trivs ganska bra framför Jay Leno exempelvis.

    Bra gäster hos Kanal 9. Roligt att Darling-regissören dök upp, liksom Andreas Wilson. Haddy Jallow var snygg, men lite oväntat att Hans Wiklund bara skulle kasta det ur sig sådär.. ;)