Oscar 2007: Livebloggning av Oscarsgalan!

OSCARSGALANred.gif

Här nedan finns resultatet av Bloggywoods livebloggning av Oscarsgalan. De senaste uppdateringarna hamnar överst, så för att börja läsa om galan börjar du alltså längst ner i inlägget och fortsätter uppåt. Uppdateringar utan utsatt namn är skrivna av Ulf, övriga av Helena och Lillebror som också ”satt med” under kvällen.

06:22 God natt (och god morgon)!

06:22 En kort sammanfattning till slut dock: Lillebror tycker trist och händelselös. Jag tycker den var lite väl.. icke-spektakulär. Inte alltför fantastisk, men så är det ibland..

06:17 Galan har nu tagit slut. Och jag tackar, å mina och Lillebrors vägnar, också er för att ni hängt med oss, det var mycket trevligt!

06:16 Helena: Tack för uppesittarkvällen, nu måste jag gå och jobba!

06:16 Lillebror: Min värld har ställts på ända…

06:15 En producent för The Departed , hängde inte med vem, tackar Marty Scorcese stort och mycket. Och tackar speciellt Leo för hur bra han är gång efter gång (!) Droppar en liten kommentar till Jack också, men inte alls på samma sätt.

06:15 Helena: OJ OJ OJ surprise

06:14 Och oscarn går till… … .. .. THE DEPARTED! The Departed vinner bästa film! Inte till Little Miss Sunshine och framförallt inte till Babel!

06:13 Jack Nicholson och Diane Keaton presenterar de nominerade för bästa film!!

06:12 En skön kommentar från Lillebror som jag inte hann posta innan priset ”Nu kommer det! Scorsese får sin efterlängtade! Och det blir skäggigt kramkalas på scen!”

06:11 Lillebror (till helena) Jag kan posta ett presentkort på systembolaget?

06:10 Lillebror: Kul skämt av Scorsese om att de ska dubbelkolla kuvertet med vinnaren.

06:10 Helena: Scorsese får sin välgörenhetsoscar

06:08 Och Oscarn går till.. Marty Scorsese. Precis som vi alla trodde. Och precis som oscar-arrangörerna tänkt så blir det en lite cool scen när han får det av Spielberg, Coppola, Lucas. Fast det blir en triumf ändå, folk jublar och står upp.

06:07 Coppola, George Lucas och Spielberg presenterar de nominerade för bästa film. De skämtar om att om Lucas inte vunnit någon gång, var gör han då där? Men men jag har ju blivit nominerad ett par ggr, var ungefär vad Lucas gav som svar.

06:06 LB skriver: Lillebror: Jag är skyldig er varsin (eller ett par?) öl. Men jag kan nöjt somna med vetskapen att jag hejade på the underdog. =)

06:05 Helena: Får jag en öl på posten i morrn?

06:05 Forest Whitaker är mycket emotionell, inspirerad och övertygande i hans tal. Värt att kolla upp på YouTube eller liknande sen, det är bra som en stor filmscen. Will Smith rörd.

06:03 Och oscarn går till.. Forest Whitaker! För hans roll i The Last King of Scotland. Också helt väntat. Tur att bästa film är oerhört oförutsägbar och har kvar allt av spänningen.

06:01 Lillebror: Jag måste ju dock understryka att jag inte tror att Will Smith kommer vinna (känns som att han har minst chans), men eftersom jag är väldigt trotsig till naturen så måste motsätta mig de uppenbara favoriterna.

06:01 ..Reese Witherspoon presenterar de nominerade för bästa manliga huvudroll!

06:00 Ellen dammsuger i gången framför kända skådespelerskor. Skämtar, hinner inte skriva om vad eftersom..

05:59 Under breaket droppar Hans W att Peter O’toole haft 9 nomineringar och bara vunnit en hedersoscar i någon form, om jag hörde rätt.

05:56 Skugg-figur-akrobaterna kommer in, formar pistolen från affischen till The Departed och vi går till Break (reklampaus).

05:54 Och oscarn går till.. Helen Mirren! Inte oväntat. Eftersom hon tidigt dominerade priserna denna oscarsäsong har den intressantaste vinkeln angående henne har mest varit hur sexig hon är vid sin ålder och.. ja, hon har ju grym karisma dessutom ;) Hon tackade the real life queen i sitt tal.

05:53 Tillbaka, Ellen drar ett dåligt skämt. Philip Seymour Hoffman kommer in med sitt konstigt flätade hår (?) och presenterar de nominerade för bästa kvinnliga huvudroll!

05:50 När vi kommer tillbaka är det dags för bästa kvinnliga huvudroll, enligt Hans W som sitter på show-schemat.

05:48 Lillebror: Neeeej, Soylent Green-regissören har dött!

05:48: Jag, Ulf, sätter emot iallafall och tror på Whitaker för bästa manliga huvudroll. Tråkigt jag vet, men jag tar gärna den där ölen :)

05:48 Helena: jag skulle kunna sätta emot, men jag vet inte om jag vill :)

05:48 Lillebror: Jag sätter en ölrunda på att Will Smith vinner för bästa manliga huvudroll. Vågar ni sätta emot, Ulf och Helena?

05:48 Break.

05:44 Jodie Foster dyker upp och presenterar klippet med hyllningar för de som gått bort under året. Hon berättar kort att hon förlorat sin vän Randy Stone, en av dessa.

05:42 Och oscarn går till.. Thelma Schoonmaker för The Departed! Hon applåderas stort och som Lillebror berättat för mig tidigare så har hon länge samarbetat med Marty Scorsese och tackar också honom lite extra.

05:41 En stencool Kate Winslet i ny fräck, kort frisyr presenterar de nominerade i bästa klippning. Blir det Babel eller The Departed?

05:38 Visste väl att Manns inslag skulle vara bra. Men det kommer krävas flera omtittningar för oss vanliga döda för att hinna uppskatta det till fullo, misstänker jag. Ursäkta min Mann-hajp, men kommer vi kunna köpa det på dvd? :) Eller får vi nöja oss med en dålig version på YouTube kanske..

05:35 Will Smith presenterar.. Michael Manns inslag om hur film berättar vilka amerikanerna är som ett folk. Typ. America through it’s movies.

05:34 Ett klipp från LMS inleder galan efter avbrottet.

05:33 Helena: jag tänker hela tiden på killinggängets en liten film där de skickar avföring i posten till gunnar rehlin

05:32 Break. Och Hans W hittar en trend: Internationalisering. Börjar Oscarsgalan bli lite film-vm iaf? Min kommentar är att det är en bra poäng, men isånafall är det ett konståknings-vm som alltid ger amerikanerna hemmaplan och med nästan bara amerikanska domare.

05:29 Och Oscarn går till.. Melissa Etheridge! För ”En obekväm sanning”! Och hennes röst är så vacker bara hon talar i tacktalet.. Damn. Och hon tackar Al Gore, för hans inspiration. Talar om att ”caring about the earth” inte handlar om att vara republican eller demokrat.

05:28 John Travolta och Queen Latifah kommer in och presenterar de nominerade för bästa original-låt.

05:27 Anika Noni Rose kommer in och sjunger ”Patience”. Tillsammans med unidentified black male .. Keith Robinson (III), om jag sett rätt.

05:23 Jennifer Hudson började med ”Love You I Do”, sen kom Beyonce in och tog i som attan. Nu sjunger Beyonce ”Listen”, men växlar fram och tillbaka med Jennifer Hudson.

05:20 Jennifer Lopez presenterar tre av de nominerade för bästa original-låt, alla från Dreamgirls. JHud, Beyonce och Anika Rose sjunger en var. Får se om de sjunger andra låtar än sjöng i filmen som Nikki Finke rapporterade.

05:18 Break. Hans W berättar att Jack Nicholson rakat sig för rollen i kommande The Bucket List.

05:17 Lillebror: Apropå Dunst och Maguire, jag har alltid undrat om Mary Jane är ett inside-joke om gräs från upphovsmakarna.

05:16 Skuggfigur-akrobaterna är tillbaka. Och ser till att bilda klackskon från ”Djävulen bär Pradas” affisch.

05:14 Och oscarn går till.. Michael Arndt för Little Miss Sunshine. Som tidigare var assistent till Matthew Broderick, slutade med det ”jobbet” för att skriva manuset.

05:12 Kirsten Dunst och Tobey Maguire presenterar bästa originalmanus. Klipp visas med bilder från filmerna och sen läses några rader från manuset upp innan och efter en skådespelare yttrar en replik. Pretty coolt.

05:10 Ellen skämtar om Jack Nicholson. Missade exakt vad hon sa, men det brukar alltid finnas några sajter som länkar någon re-cap från journalister som inte livebloggat och som haft tid att notera citat. Kolla Defamer imorgon så borde det finnas det någon länk nånstans till en sån sida. Om jag inte hinner länka det själv då, men jag har ju ett parallelt liv också. Parallellt till detta blogg -vansinne menar jag :)

05:09 Roligt att se att ni är kvar förresten ;)

05:09 Helena: ok Penelope har hund-päls på sig måste vara varmt där inne

05:08 Och oscarn går till.. Babel! Vilket jag tycker var välförtjänt, men jag har inte heller sett Pans labyrint.

05:07 Penelope Cruz och Hugh Jackman presenterar de nominerade för bästa filmmusik.

05:05 Och Hans W tar också upp att Jack Nicholson ”gjort en britney” och rakat av allt hår.

05:05 Hans Wiklund tar upp hedersoscar-förbannelsen. Påpekar att Roman Polanski Robert Altman (ursäkta Hans och Roman) dog nyligen efter att ha fått den förra året och att många exempel finns

05:00 Ennio dedikerar sin statyett till sin hustru, Maria. Säger att hon alltid varit vid hans sida och något annat sweet.

04:59 Ennio verkar ganska pigg för sin ålder, 80 i november nästa år. Talade på italienska. Clint börjar översätta men kommer inte så långt. Ennio får börja om på italienska och gör det i etapper. Så var det jag förstod situationen iallafall, men jag förstår inte italienska.

04:58 Lillebror: Celine Dion får mig alltid att tänka på ett skämt från en standup-grej som heter The Insomniac tour (nåt åt det hållet iaf). I alla fall, de har showen i Las Vegas och killen som är huvudattraktionen har dragit upp 2 russinlika showgirls på scen och säger att ”these girls have been dancing here since Celine Dion was just a little boy with a dream”…

04:58 Celine dion har rymt från Las Vegas och sjunger.. nåt från Ennio Morricone?

04:57 ?r det förresten någon läsare kvar därute? Eller har alla försvunnit pga tidsfördröjningen i den där webbsändningen som Fritte hittade? Taz och Anton är iallafall kvar, om än kanske pga debatter med Lillebror :)

04:51 ..Clint Eastwood presenterar hedersoscarn till Ennio Morricone.

04:51 Lillebror: Nu måste ju Ennio Morricone få sin hedersoscar!!!!!

04:50 Lillebror: galans säkraste vinst?

04:50 Och oscarn går till.. En obekväm sanning!! Och alltså till Davis Guggenheim, även om den bygger på Al Gores underhållande och oerhört välresearchade powerpoint-presentationer! Men Gore dök ändå upp på scenen? ?r han producent också, jag hängde inte med. Han pratade sig varm om fajten mot växthuseffekten, men höll det kort.

04:47 Det blev en ganska lång stand up-sekvens från Jerry Seinfeld, som tog sig.

04:44 Jerry Seinfeld presenterar bästa dokumentär (långfilm). Bombar med första skämtet. Fortsätter svagt än så länge..

04:43 Och Oscarn går till.. The Blood Of Yingzhou District.

04:41 Eva Green och en cool, glasögonprydd Gael Garcia Bernal presenterar de nominerade för bästa dokumentära kortfilm.

04:40 Tillbaka till galan, nu inleds med ännu ett klipppaket för bästa film-nominerade. Från Babel. Innaritu pratar om filmens budskap över detta. Plattityder möjligtvis, men I like nonetheless.

04:39 Break.

04:37 Och oscarn går till.. Jennifer Hudson! Helt väntat dock. Hon gråter. tackar gud, är chockad. Ser ändå grymt snygg ut dock. Tackar sin farmor/mormor. Och tackar sin familj, pojkvän. Tackar regissören Condon. Bildproducenterna klipper till Beyonce, i hopp om att hon skulle visa illvilja kanske (eftersom JHud stal rampljuset i filmen från henne då)?

04:33 George Clooney presenterar de nominerade för bästa kvinnliga bi-roll!

04:32 Ellen inleder först lamt bakom en gardin med lite … skuggfigurer. Men det visar sig komma in några andra skådespelare som hjälper till. Funkar sådär.

04:30 Och oscarn går till.. De andras liv (The Lives of others, das leben des anderers). Florian henckel von donnersmarck uppe på scenen, tackar Arnie the Governator, hinner nästan inte tacka sin fru.

04:29 Clive Owen och – nu är det hon – Cate Blanchett presenterar de nominerade för bästa utländska film. Go Suzanne Bier!

04:25 Lillebror noterar på Skype att där – i inslaget med klipp från olika filmer – var den; Blecktrumman från VOLKER VON SCHL?NDORFF!

04:24 Catherine deneuve (tack Helena) och en japan (från Babel?) presenterar en impressionistisk ihopklippning på temat the language of film. Missade vem regissören/klipparen av detta var?

04:23 Lillebror: Inte direkt otippat att Pirates vann. Davy Jones var en av de häftigaste och snyggaste effekter jag sett.

04:21 Och oscarn går till.. Pirates of The Caribbean: Död mans kista

04:20 Helena: haha håller med!

04:21 Lillebror: Downey Jr. bränner till med kvällens hittils bästa skämt. =)

04:19 Naomi Watts och Robert Downey Jr presenterar bästa specialeffekter. downey drar ett mycket uppskattat skämt som anspelar på hans knarkiga 90-tal.

04:17 Break. Hans Wiklund hade koll på att Guillermo Navarro fotat Jackie Brown och Desperado.

04:14 Och oscarn går till.. Pans labyrint! Igen! Och det var Gwyneth som presenterade innan förstås! Damn. Guillermo Navarro heter vinnaren för övrigt, hehe.

04:12 Cate Blanchett Gwyneth Paltrow (förstås!) presenterar de nominerade i bästa foto (cinematography) och namedroppar mobiltelefoner och YouTube i presentationen.

04:10 Ellen går bland publiken, approachar Clint Eastwood i publiken för en bild till sin Myspace!! Och hon rekryterar Steven spielberg för att göra det!!

04:08 Helena: snyggaste klänningen idag ;)

04:04 För de som likt mig inte följt kommentarerna här nere tillräckligt bra: Fritte har hittat en live-streamning med bild från galan! http://tinyurl.com/emfdu. Mycket, mycket bra! Jag har iofs inte kollat själv men det ska tydligen funka. Fritte, har du ingen blogg som jag kan länka som tack?

04:03 Tom Cruise presenterar ett Humanitarian Award (ett slags hederspris) till sin gamla chef Sherry Lansing som likt honom fått kicken från Paramount, om jag minns rätt.

04:01 Och oscarn går till.. Marie Antoinette! Jag trodde inte på det i podcasten, sorry för alla som lyssnade trodde på min argumentering. Kostymerna presenterades innan på scenen med modeller som bar kläderna. Dessutom, ursäkta mitt html-fel tidigare, som fick hela inlägget att bli genomstruket :)

03:59 Emily Blunt och Anne Hathaway presenterar Oscarn för bästa kostym. Notera att de kom till galan tillsammans med en av nominerade, visst var det så? De skämtar med Meryl Streep.

03:59 Ellen presenterar sin Ellens Oscar-Bjorn TM. anspelar på svenska BabyBjörn.

03:58 Break. Reklam. Och den där känslosamma, fina promon för ”Monster” kom på. Käcka klippare och presentatörröster på TV6, se och lär! ?ven om deras snack väl ingår i kanalens koncept, men ja.. nu är jag inne på ett sidospår.

03:55 Lillebror: Speakerrösten sa fel: …the Japanese film Infernal Affairs

03:54 Nån presentatör på ABC visar på ett bräde där trähästar visar vilken film som leder i antalet oscar.

03:52 Och oscarn går till.. The Departed och William Moynahan Monahan!!

03:49 Helen Mirren och Tom Hanks presenterar bästa manus baserat på förlaga. Ska Sascha Baron Cohen och C:o vinna för Borat?

03:48 Nu är det ett klipp om författare, från olika filmer, hur det är att vara författare. ?r detta vad Nancy Meyers klippt ihop? Om (oops, spoiler!) Michael manns inslag senare ikväll inte blir mer spännande än detta blir det ju ett antiklimax.

03:46 Jag, Ulf, håller inte med i åsikten om Ellen. Men hon är ju ingen John Jon Stewart, I agree.. Eller ens Chris Rock. ?n så länge dock. Många timmar kvar.

03:44 Och oscarn går till.. Happy Feet! Inte cars, inte monster house. Regissör George Miller kommer fram till tacktalet (inte en producent som vid bästa film).

03:43 Lillebror: Ellen är verkligen hur trist som helst. Ett riktigt nerköp.

03:43 Cameron Diaz presenterar bästa animerade långfilm.

03:42 Ellen säger att eftersom galan goes green så har de bett henne att recycla några skämt. Rätt kul, om inte annat pga Ellens inspiration och egna skratt åt det hela.

03:39 För övrigt så ja, Leos kommentar om att han uppskatte Al Gore var tydligen skriptad. Jag kan passa på att nämna gamle skämtgurn Bruce vilanch är tillbaka som skämtskrivare i år. Kanske var detta skämt från honom?

03:38 Al Gore fortsätter skämtet.. verkar precis vara på väg att säga något om att formally announce my presidency när musiken kommer på och avbryter honom.

03:35 Leo DiCaprio och Al Gore kliver ut för att presenterar. Leo frågar Al om det finns något han vill berätta för världen, anspelar på spekulation att han skulle tillkännage att han sin presidentkandidatur på galan. Istället pratar de om att Oscargalan ”has gone green”. Och Leo pratar om att han är stolt att stå bredvid al gore, oskriptat tydligen.

03:32 ..och nu framför Melissa Etheridge ännu en nominerad låt, från ”En obekväm Sanning”. ”I Need to Wake Up” heter den minsann. Gillade den i filmen, gillar den nu. Gillar bara en Etheridge-låt sen tidigare (”You Can Sleep when I Drive, grymt fin, lågmäld country i min mening).

03:32 Framförande av our Town, av Randy Newman. Nominerad till bästa låt, från Cars.

03:31 Lillebror (ang Ellens skämt tidigare): Goodfellas och Big Mommas house… om jag uppfattade det rätt.

03:31 Lillebror: Precis.

03:30 Helena: Svar till Lillebror: hmm de kan ju låtsas att de är spontana ;)

03:29 Under reklampausen tar Pontus Gårdinger på Kanal 9 upp om inte The Departed och Infernal Affairs är för lika. Gunnar Rehlin säger ”..Nej.”

03:27 Lillebror till Helena: Spontana tal hos en grupp människor som har som yrke att låtsas! Tror inte det! =)

03:26 Break.

03:25 Ellen börjar prata med först Marky mark, sedan Martin Scorcese. Sätter sig ned bredvid Marty, råkar nämna oj här är ett manus jag skrivit. Missade vad det var en blandning av?

03:24 Helena: Vart tog alla spontana tal från hjärtat vägen?

03:23 Allen Alan Arkin, från Little Miss Sunshine, har ett färdigskrivet tal som han följer slaviskt. Ganska fint. Pekar bl a på allt teamwork i skådespelande.

03:22 Och Oscarn går till.. Allen Arkin!!! Jag varnade, jag varnade. Mycket negativt mot Eddie Murphy på sistone, även om han ansågs som favorit (vann golden globe, sag, osv)

03:21 Nu presenterar Rachel Weisz bästa manliga bi-roll!!

03:19 Och oscarn för bästa ljudmix går till.. Dreamgirls! Första statyetten för musikalen med så många nomineringar (men ingen till bästa film alltså).

03:19 Helena till LB: lite långsökt ;)

03:17 Killen från Last King of Scotland och ..nån till, hann inte se, presenterar ljudmixning

03:17 Lillebror: Jag undrar det jag, kan var ett industry in-joke.

03:17 Helena: förmodligen det första ;)

03:16 Lillebror: Presenterar Carell och Kinnear tillsammans för att de båda var med i Little Miss Sunshine eller för att de båda spelat depriemerade homosexuella?

03:15 Och oscarn för bästa ljudklippning går till… Letters of Iwo Jima

03:15 Lillebror om fx-kören: Ja, helt fantastisk. Det bästa på galan hittills.

03:14 Steve carell och greg kinnear presenterar bästa ljudklippning. Barnförbjudet skämt först från Steve carell.

03:13 Helena: Haha kul med sound effect’s choir…undrar om de ger hela konserte

03:12 Aha. Charmigt igen – Det var ju ”The hollywood sound fx choir”. De gör ljudeffekter mot videklipp i bakgrunden. Skickligt åtminstone.

03:11 And where back. Ellen korrigerar sitt misstag om att Penelope var från Mexico (från Spanien) och skämtar. Nu är det en.. kör?

03:06 efter klipp från Letters from Iwo Jima, nominerad i bästa film, blir det nu reklamavbrott. Hoppas att den där promo:n för kanal 9s visning av ”Monster” kommer på igen. Uttänkt musik till den, bra som en riktig trailer.

03:04 Och oscarn går till.. West Bank Story. Tacktalet berör bland annat konflikten i mellanöstern, palestina och israel.

03:03 Jayden och Abigail presenterar nu bästa kortfilm. Charmigt skämt innan, bra delivery på Jayden.

03:02 Och oscarn går till.. The Danish Poet. Go norge! Go Liv ullmann!

03:01 Helena: Haha stackars Abigail Breslin har på sig en blomväska

03:00 Helena: tråkiga tacktal så här långt ;)

03:00 Ellen sitter ute i publiken, låtsas prata och inte veta om att kameran är på. Nu presenterar Jayden Smith och Abigail Breslin bästa animerade kortfilm!

02:59 Lillebror: Jag undrar om det här bara är en liten våg eller om det visar åt vilket håll det leder för Pans Labyrnt.

02:57 ..Och Pan’s labyrint vinner igen!

02:57 Make up presenteras av Will Ferell och Black.

02:56 De båda komikerna drar skämt i texterna, skriker till slut ut dem mot skådespelarna. Ferrell adresserar marky mark, säger att han inte vågar säga något elakt. Och nu bryter John O C reilly-vad-namnet-nu-är och sjunger från publiken. Avslutar med en andra kommentar om hur Helen Mirren är sexig (jack frågade innan vilken fest hon skulle till)

02:54 ?verraskning!! Will Ferrell sjunger en hymn om komiker på oscar och hur otacksamt det är. Och nu kommer Jack Black in!

02:51 reklampaus i USA. Kategorierna som följer är make-up, animerad kortfilm, bästa kortfilm, ljudmixning, manlig bi-roll (den är kategori nummer 7, säger Wiklund.

02:48 Maggie Gyllenhaal presenterar några av vinnarna från teknikpriserna och hävdade, inte helt övertygande, att det var en vild natt.

02:47 Helena: oops kidman sa fel! Man får ju inte säga The winner is ;)

02:47 Och art direction går till.. Pans labyrint!!

02:45 Daniel Craig och Nicole Kidman presenterar art direction (scenografi)!

02:44 Dåligt uppmickat musikalnummer börjar. Tamburinen i Ellens hand tar över

02:44 Ellen säger ”If there weren’t any blacks, jews and gays, there wouldnt be any oscars.”

02:43 Ulf (i fortsättning är det Ulf som skriver om inget annat nämns): Ellen gör en snygg parallell mellan hur amerika inte röstade på Jen Hudson när hon var med i American Idol och nu är hon här. Samtidigt har vi Al Gore, Amerika röstade iofs på honom *stora applåder*

02:40 Ulf: Ellen ger råd till de nominerade, men går nu in direkt på personangrepp skämt. Abigail Breslin, Pete O’toole.

02:38 Ulf: Ellen noterar hur internationell galan är..

02:37 Helena: ”undrar om vi kommer få Ellen i klänning”

02:37 Ulf: Nu är vi inne i salongen och filmar publiken.. Ellen Degeners gör entre i nån slags röd sammetskostym? Monologen börjar!

02:33 Ulf: Småcharmig introsekvens rullar med videoklipp av de nominerade stående mot vit bakgrund. De ger korta kommentarer om att bli nominerad, deras chanser. Scorsese, Innaritu,Leo inklippta bland folk i andra kategorier. Oväntat lång minsann, rullar fortfarande..

02:30 Ulf: Nu börjar galan!! Helena och Lillebror är med mig och kommer tillsammans med mig kommentera galan också.


01:11
Ulf: En liten smygstart. Jag väntar med spänning och mycket kaffe på att galan ska börja. Lillebror kan eventuellt inte närvara, vilket vore grymt tråkigt. Hoppas iallafall på få se Helena online på Skype snart. Ses igen kl 02:30.

Välkommna till vår livebloggning av Oscarsgalan! Den inleds samtidigt som Kanal 9:s sändning av själva galan, dvs 02:30 natten till måndag (jag har gjort något mystiskt räknefel till vår nedräkning)

För att ladda in den senaste uppdateringen, tryck på webbläsarens
uppdaterings-knapp!

109 reaktion på “Oscar 2007: Livebloggning av Oscarsgalan!

 1. Hoppas på en underhållande gala är dock lite nervös över att jag kommer somna direkt när jag ser Ellen på tv-skärmen.

 2. Jag tror också på Ellen. I podcasten ville jag säga att hon är briljant. Inte att hon är boksmart utan att hon är komedismart. Grymt talangfull, men kanske lite mer uddlös de senaste åren. Men standup från förr i tiden – grymt bra!

  Händer inte så mycket på röda mattan. Inte så många överraskande eller intressanta quotes, men mycket att se på :)

 3. Vi kommer förresten fokusera våra kommentarer i inlägget sen. När galan börjar på riktigt. Lillebror är med oss tillsvidare som ni kan se och jag har just fått bekräftelse från Helena :)

  Så vi är snart up and running!

 4. Faktiskt tycker jag att han är lite väl för seriös (Ryan Gosling). Bör vara lite coolare och ha lite kul. Känns så iaf…

 5. Tack för en fin bevakning, Tyvärr är ni lite före mig så jag får passa mig på update

  För alla er som inte har TV9, ni vet väll att oscarsgalan streamas på nätet?, perfekt kvalite.

 6. VAR kan man kolla på webben? Just nu sitter jag och tittar på serbisk tv (!) via webben, men jag tröttnar på att de serbiska kommentatorerna pratar sönder allt tal med sitt språk, som jag tycker är lite svårt att förstå… :-)

 7. Det är bara att ladda ned programmet. Det fungerar som Winamp fast streamad film. Så kommer det upp en lista , där ibland finns oscargalan!

 8. Inga fara, ber om ursäkt att jag var så sen med det.

  Tyvärr är det lite problem med ljudet nu verkar det som på streamen.

 9. Ok, väsk-skämtet var lite lamt.

  Och Happy Feet är den bästa animerade filmen på väldigt länge! Riktigt glad att den vann.

 10. Anton – Ja Tom är för smörig. Ganska störande.

  Lillebror – Om man fick välja tre animerade filmer utav alla från förra året är det nog de bästa. Visst, Hedge och Flushed var ju väldigt bra också, men som sagt inte lika bra.

 11. taZ: Flushed och Hedge hade båda bättre story, var smartare och hade långt högra underhållningsvärde än Cars och Monster.

  Hapy har jag tyvärr inte sett… :P

 12. tAZ: Problemet med förre årets animerade filmer var att ingen av dem var särskilt bra. Flushed var dock bäst av dem, men i överlag, om man gämför med andra animerade filmer så som Hitta Nemo och min favorit Toy Story 2, hade den inte mycket att komma med den heller.

 13. Lillebror: ?h, du hörrö, hörrö. Stålmannen BORDE ju ha fått priset för bästa specialeffekter. Måhända var fisknyllet snyggt, men i helhet så såg Stålmannen bättre ut.

 14. Anton: Jag har inte mycket till övers för varken Hitta Nemo eller Toy Story 2. Det är två av de sämre, tillsammans med Cars, som Pixar hivat ut.

  Och Stålis har inte en suck mot Pirates. På nån punkt.

 15. Lillebror: Då är det dags att du och jag går ut i krig helt enkelt. Nä men seriöst, Toy Story 2 är ju sjukt underbar. Hur kommer det sig att du inte gillar den?

  Stålis är allt, Ormtrynet är inget!

 16. Happy är bäst. Punkt slut :P

  Allvarligt talat tycker jag inte Flushed var speciell. Däremot var kanske Hedge lite bättre än Cars.

  Och Pirates lite bättre än Stållis.

 17. taZ: Oops. Det stämmer. Jag är så sjukt trött att jag knappt har koll på vad jag gör längre. Skall sova så fort det här är över ;)

 18. Jo jag förstår. Har typ druckit en liter kaffe hittills. Men Oscars är Oscars, och himla intressant, speciellt nu när man kan debattera här i Bloggywood emellanåt, så man tackar för det!

 19. Jag har gått över från kaffe (då jag passerade 2 liter vid 17-tiden….min prepping var något ambitiös…) till öl för att väga upp piggheten.

 20. ?r inte säker på att LMS borde vinna… ?ven om jag nästan visste det. Bra men inte S? bra. Well well, hoppas den inte tar Bästa Film. Babel eller Letters förtjänar den bättre.

 21. Lillebror: Klart du har ;)

  taZ: Vad som än händer så anser jag att Paul Greengras BORDE vinna för UNITED 93. Bästa regi alltså.

 22. Lite för mycket gospel i årets låtar. Förra året var bättre på den fronten. Tycker jag. Beyonce har klart en underbar röst dock.

 23. Lillebror: Jag minns inte vad du sa om den filmen, det var någon dag sedan och jag har ingen koll på vem av er det är som talar :S

 24. taZ: Det vore typiskt om Departed får den. Jag tycker Scorsese gjorde ett bra jobb med skådespelarna och atmosfären… Men United 93. Jag har aldrig känt sådan spänning igenom hela filmen, och skådespelet var ju helt fantastiskt!

  Iwo Jima har jag inte sett ännu tyvärr.

 25. Lillebror: Men neeeej nej nej. Så du fann inte filmen intressant överhuvudtaget? Jag älskade klippningen, fotot och regin. Spännande och fängslande. Jag känner ingen starkare sympati för Amerika eller dess politik, små socialist som jag själv är. Filmen berörde mig oerhört. Slutscenen är verkligen en bild som ettsat fast i min skalle.

 26. Det enda som var bra var den sista scenen. Visst allting inna behövs ju för att ge den scenen dess grymma payoff. Men jag var tvungen att kämpa mig genom det där åbäket.

 27. taZ: My man! ?ntligen! Jag bjuder dig på en öl nästa gång du kommer till Stockholm… Om du inte redan bor där iof… ehm

  Lillebror: Mina kamrater sa samma sak efter vi sett den på bio. Själv kunde jag inte sluta svettas och det var ändå 5:e gången jag såg den!

 28. Anton, har inte sett Last King men hoppas också på Whitaker. Cool snubbe.

  Will Smith gjorde inte den bästa rollen enligt mig. Gasnka Will Smithig :)

 29. ?h han darrar på rösten. Min favoritskådis vann priset. Underbart. Nu är jag glad och kan lägga mig och sova… Fast jag stannar upp ett tag till!

 30. Men det är väl klart. han sitter säkert i ett hörn hemma med armarna i kors och med putande läppar, mumlandes om att han minsann har gjort några av världens mest inkomstbringande filmer och att han minsann förtjänar en oscar.

 31. Förresten, detta måste vara rekord på kommentarer. Eller?

  Galan var bra, men har sett bättre. Ellen startade starkt men blev bara tråkigare och tråkigare. Priserna var bra sprida, dock blev The Departed lite orättvist segrare.

 32. Håller med er båda om galan. Den var icke-spektakulär och ganska trist och händelselös. Tycker förra årets gala var bättre. Men även jag fick några kommentarer kring mitt livebloggande under galan. Men inte i närheten av så många som här :D

 33. taz: Ja, tror att detta tar rekordet :)

  Jag håller med i det du sa om galan pretty much. Rätt bra. Och ellen blev allt tråkigare, även om hon som alltför många inspirerats av Johnny Carson och hans ”sätt att inte komma ivägen för galan” ungefär.

  Babel är en favorit, men jag gillade också The Departed och tycker att den var en värdig, om än tråkig vinnare.

 34. Fantastisk kul läsning så här på morgonen! Starkt jobbat av er Ulf, helena och Lillebror.

  Jag är ganska nöjd med hur priserna fördelades, och håller inte med Helena någonstans om The Departed. ;-) Scorsese kan han…

 35. Jag tycker också galan var lite grå i jämförelse med hur den vanligtvis brukar vara. Lite väl layed back.

  I övrigt kan sägas att jag börjar bli lite seg nu…

 36. @Totte

  Allt som visas på SVT går ju att se på deras hemsida lite senare efter programet. Ett program/avsnitt brukar finnas kvar i en månad ungefär. =)

 37. Pingback: Oscar 2007: Alla vinnarna! på Bloggywood - En blogg om film.

 38. Gällande SVTs hemsida så läggs det i regel inte upp program som SVT inte äger rättigheter till. Så jag skulle tro att Oscarsgalan inte kommer ligga på hemsidan. Men jag kan ju ha fel. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>