Biopremiärer idag, fredag 2/3

Idag har du chansen att se två av de filmer som var Oscarnominerade i årets gala. Blood Diamond med Leonardo DiCaprio och Djimon Hounsou av regissören Edward Zwick var nominerad i fem stycken kategoprier, bland annat bästa manliga huvudroll för DiCaprio och bästa manliga biroll för Djimon Hounsou. Det blev dock ingen Oscar för Blood Diamond.

Den andra filmen som har premiär är Jakten på lycka (The Pursuit Of Happyness) med bland annat Will Smith, Homer (Dan Castellaneta) och Smiths son Jaden. Här var Will Smith nominerad till bästa manliga huvudroll men fick se sig besegrad av Idi Amin (Forest Whitaker).

Mitt biotips för denna helg är att du går och ser Blood Diamond. Vilket är ditt tips?


Jakten på Lycka
Biopremiär: 2 March 2007
Regi: Gabriele Muccino
Skådespelare: Branden Weslee Kong, Will Smith, Thandie Newton, Dan Castellaneta, Ian Baptiste
JAKTEN P? LYCKA är ett starkt, varmt och charmigt drama inspirerad av den verkliga och fascinerande historien om Christ Gardner. Will Smith har fått den stora äran att gestalta [Läs mer…]


Blood Diamond
Biopremiär: 2 March 2007
Regi: Edward Zwick
Skådespelare: Arnold Vosloo, Michael Sheen, Djimon Hounsou, David Harewood, Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Stephen Collins
I inbördeskrigets kaotiska Sierra Leone under 90-talet får vi möta Danny Archer (DiCaprio), en sydafrikansk legosoldat och fiskaren Solomon Vandy (Hounsou). Båda är afrikaner men d [Läs mer…]

[tags]film, bio, premiär, blood diamond, jakten på lycka, pursuit of happyness, will smith, leonardo dicaprio, djimoun hounsou, oscars[/tags]

8 reaktion på “Biopremiärer idag, fredag 2/3

 1. Blood diamond är en riktigt bra film som får min flickvän att köpa sina egna diamanter för inte fasen kommer jag köpa dem.

  Vidare så tänker jag ändå så Jakten på lycka, jag tror Will är riktigt bra i den.

 2. Tänker kolla Blood Diamond. Ser att Oraklet rekommenderar, någon som inte håller med?

  Jakten på Lycka var inte lika bra som jag hade förväntat mig. Ganska stel och lite tråkig. Sevärd såklart men…

 3. Mitt tips är att undvika Blood Diamond med alla till buds stående medel. En film blir inte automatiskt bra bara för att det är ett angeläget ämne. Höstlegenderregissören visar här än en gång att han är totalt inkompetent och bara kan ett formspråk: Hollywoodssk smörstandard. Leta upp en rimlig dokumentär om ämnet istället. Eller om du vill hålla dig till Afrika och spelfilm så se suveräna Constant Gardner eller Hotel Rwanda. De är allt Blood Diamond inte är.

  Fast från ett helt manschauvinistiskt perspektiv så är ju faktiskt Jennifer Connelly trevligare att titta på än Rachel Weiss. Dock är hon inte värd biobiljettpriset i det här fallet.

 4. Mitt tips är lite tråkigt men ändå ganska angeläget. Jag skulle vilja tipsa om att INTE se The Pursuit of Happyness (Jakten på Lycka). Jag tyckte den var snudd på pinsamt berättad (det kröp av obehag i mig när varje kapitel av berättelsen började med det patetiska ”This part of my life is called..”. Ni förstår när ni ser den) och historien (som egentligen kanske borde heta ”Jakten på Pengar”) är ganska ointressant i och med att det aldrig finns några egentliga tvivel på vem som kommer att lyckas i slutändan. Då kan man rimligtvis tycka att poängen med filmen borde återfinnas i själva resan, eftersom den inte påträffas vid målet, men som sagt i raderna ovanför så gör den inte det. Slutligen tycks ett av de största misstagen vara påfundet att rollbesätta Smiths egen son Jaden, som inte kan agera över huvud taget. Hyr den när den släpps om ni måste se den, för det är verkligen ingen film som behöver ses på bio.

 5. Blood Diamond! Bra film, spännande milöer och intressant ämne. Lite väl mycket hollywood-hjälte-klichéer emellanåt, men Leos otroliga skådespeleri gör att filmen kommer undan med det.

  Och ur ögongodis synvinkel är han väl värd biljettpriset ;)

 6. Kul att höra era tips! Om jag ska tipsa om en film som går på bio nu, och som man verkligen inte får missa, är Little Children. Fantastisk!

 7. Det blir väl till att se båda två antar jag, men min vana trogen väntar jag på dvd-släpp.

  Hollywood eller inte – underhållning klarar ”de” fortfarande av. Man behöver väl inte leta efter den ultimata cinematografiska trippen i varenda film man ser?

  Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>