Förhandstitt: Sunshine

Cillian Murphy i Sunshine

Solen håller på att dö och människans sista hopp står till besättningen på rymdfärjan Ikaros II, vars uppdrag är att väcka stjärnan till liv igen. Men när de nästan nått sitt mål bryts kontakten med jorden och uppdraget riskerar gå om intet då pressen börjar tära på astronauternas psyke…

Danny Boyle (28 days later, Trainspotting) är tillbaka med en ny film och denna gång är det inte en strand i Thailand, knarkande i Edinburgh eller apokalyptisk skräck i England. Denna gång är det rymden som gäller i filmen Sunshine.

Boyle använder sig av sina kompisar igen, Cillian Muprhy har en av huvudrollerna i Sunshine precis som i 28 days later och Alex Garland står för manuset. Garland skrev manuset till 28 days later och stod för romanen som var förlagan för film The Beach. Garland skriver förövrigt i detta nu på manuset till Halo.

Av filmbolaget har vi nu fått tag på en någorlunda exklusiv trailer från filmen som du kan se nedan. Lillebror har tidigare skrivit om Sunshine här och även postat en länk till trailern. Den vi har fått nävarna på nu är dock en aningens längre trailer.

Så vad kan vi säga om Sunshine? Jag är ett stort fan av sci-fi och tände på alla cylindrar när jag för första gången såg trailern. Vart det barkar med detta är en bra fråga. Armageddon? Deep impact? En person som sett den och givit sina synpunkter via IMDB säger att många kommer att jämföra den med Event Horizon, men den stora skillnaden är att Sunshine är bra.

När du har tittat på trailern, kom gärna med sina synpunkter kring Sunshine.

Bilder kan du se i vårt galleri

Sunshine har svensk biopremiär den 20:e april.

7 reaktion på “Förhandstitt: Sunshine

 1. Upprepar väl vad jag skrev förra gången Sunshine var på tapeten. Ser ut att kunna vara riktigt lovande. Dystra framtidsvisioner är ju alltid intressanta :-)

  Bara jag som tycker att Danny Boyle på första bilden i galleriet är väldigt lik T-Bag i Prison Break? :D

 2. Det är klart man vill se den. Apokalyptiska grejer med tunga stråkar är kanon, och jag kan redan känna hur mina fingernaglar långsamt försvinner…

 3. Det ser ut att kunna bli en skön åktur. För biobesökaren alltså.

  Titeln på filmen måste ändå vara det bästa då ‘Solsken’ verkligen inte konnoterar action och undergång på samma sätt som just Deep Impact eller Armageddon.

 4. Pingback: Exklusivt: Danny Boyle pratar om Sunshine på Bloggywood - En blogg om film.

 5. *suck*
  Jaha, en till dröm krossad i år.

  Det här är det gamla vanliga, ett gäng amatörer skickas ut i rymden för att rädda världen.
  – Ingen verkar ha genomgått ens den mest rudimentära mentala stabilitetskontroll innan dom skickas iväg.
  = Alla får total chock när någon dör.
  = Snyftande nervsammanbrott när man gjort ett misstag.
  = En superpsykopat blir utnämnd till kapten.
  – Ingen har något som helst begrepp om grundläggande säkerhet och verkar tekniskt efterblivna.
  = Man har inget emot att offra delar av skeppet (comm tower) och låta det brinna och slunga delar omkring sig. Hoppsan resten av skeppet tog visst eld?
  – Rymdskeppet har ett flertal fatala designfel som en lekman direkt upptäcker.
  = Skeppet bär en atombomb ”stor som manhattan” och som består av ”allt fissionerbart material på hela jorden”. Detta får plats längst fram på detta enorma skepp. Skeppet har dessutom ohyggligt stora tomma ytor. Trots detta har man inte plats med syretankar för 10 personer… *doh* tänkte inte på det….
  = Man har inga ”CO2 scrubbers” som gör om koldioxid till syre (förutom några växter i ett enda rum – elda upp rummet så är det kört).
  = Datorn är superkraftig och styr allt i skeppet, men klarar inte av att ge ett enkelt varningsmeddelande när något är uppenbart livshotande. När den tillfrågas säger den ”Ja syret räcker till 4 pers, men ni kommer att dö”. Varför då? ”För det finns en till person ombord”.. Jaha?? Och varför i h-e har du inte sagt något om det tidigare din eländiga skrotdator?
  = Datorn är ohyggligt CPU-kraftig och kräver vätskekylning för att inte brännas upp. Min hem-pc sänker automagiskt hastigheten på CPU:n om den blir överhettad (om fläkten stannar t.ex.), men icke denna fantastiska superdator… den bara går sönder… *wtf??*
  = Man har givetvis bara en enda rymddräkt vid en luftsluss. Skeppet är stort som halva skåne, men inte har man tänkt på att stoppa in ett par extra dräkter i ett förråd någonstans… nänä, slöseri med skattepengar? *omg*

  Filmen var storslagen och snygg och det var bra känsla i den, men alla rent ut sagt idiotiska tekniska klanterier och mentala sammanbrott var plågsamt irriterande. Det känns dumt att bygga hela grunden på ett tekniskt problem som man inte i sin vildaste fantasi kan se som ens aningen sannolikt…

 6. Hej.

  Det är alltid roligt med klarsynta personer :-). Frågan är väl varför man går och ser en sådan film om allt är fel.

  Jo

  För man vill att det ska kittla på något nytt sätt.

  I dag finna all den tekniken som hade behövts på 70-talet till de stora filmskaparna. Hoppas att det bara kommer filmskapare i dag som är värda den tekniken.

  Annars så känns det mesta i dag som ”the same prec. as last year j.”

  Mvh.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>