Recension: Alpha Dog

Alpha Dog

Nick Cassavetes är tillbaka med en film, hans förra var den romantiska Dagboken med Ryan Gosling. Denna gång är tuffa, vita killar, hip-hop och Justin Timberlake i Alpha Dog.

Den unga knarklangaren Johnny Truelove (Emile Hirsch) hamnar i bråk med Jake Mazursky (Ben Foster) över 1.600 dollar. En knarkuppgörelse som Jake skulle fixa gick snett och konflikten är ett faktum. Johnny Truelove kidnappar sedan Jakes 15-åriga lillebror Zack. Zack får hänga med Johnnys gäng i ett par dagar, festa, knarka och ha kul. När det går upp för Johnny och hans gäng att det faktiskt, rent juridiskt sett, kidnappat en person och hårda fängelsestraff väntas om de åker fast.

Denna film är långt ifrån bra. Ska man nämna något som är ok men filmen så är det Ben Fosters snurrspark i ren Swayze-anda när han spöar upp en hel fest ensammen och att Timberlake inte alls gör bort sig. Så. Det var det. Det är inte ofta en film får en 2:a enbart på en snurrspark, jag tror t.o.m. att detta är första gången.

Det dåliga? Sharon Stone spelar över så det står härligt till, hon är slut nu, det måste hon vara. Alla kvinnor i filmen är stöpta i samma form: kåta och nakna. Nu har jag inte alltför mycket erfarenhet av den världen, men jag vägrar att tro att det är på det viset. Killarna kallar tjejerna bitch i varannan mening, och de övriga meningarna så kallar de varandra för bögar.

Cassavetes lyckades med att samla en grupp intressanta namn i en och samma film: Ben Foster, Emile Hirsch, Timberlake, Bruce Willis, Harry Dean Stanton, Dominique Swain. Tyvärr misslyckades han helt med filmen.

Betyg: 2 av 6

8 reaktion på “Recension: Alpha Dog

 1. Ja, men varför misslyckades han? För att de kallar varandra bitch och bög? För att det inte är trovärdigt? Många filmer är inte trovärdiga eftersom de är… filmer. Lite mer insight please.

  Tack annars. ;)

 2. Tro mig, det var så mycket bitch och bög hela tiden att det räcker för att göra filmen dålig. ;-)

  Men, så klart var det ju inte enbart det. Det fanns ett antal stora hål i handlingen. För att nämna ett så försvinner en av huvudkaraktärerna från filmen helt (nej, han dör inte, han är bara inte med mera) efter att han yttrat hot om att leta upp och döda ett antal personer. Känns som just det hotet föll platt, speciellt när han skrek det så övertygande. Detta var bara en av flera saker som störde mig.

 3. Ni får nog läsa den verkliga berättelsen, vad som verkligen hände med Jesse james Hollywood och offret Nick Markowitz. Då inser ni att filmen är så nära verkligenheten som den kan komma. Bitch hit, fag där…spelar ingen roll. kidsen är höga dygnet runt, man säger nog en massa då. En sak till, de är faktiskt unga, även om de vill framstå som värsta gangsta gänget. De inser att de gjort något fel och fattar dåliga beslut. Innan någon dömmer filmen ska man läsa hela historien bakom.

 4. Såg Alpha Dog igår.

  Måste säga att den var ganska bra faktiskt. I.a.f. bättre än jag förväntade mig.

  Bulletproof skådespeleri och storyn var det inget stort fel på. Men det är bara jag ;).

  4/6

 5. Det var en bra film. Skådespelar prestationer, ordspråk, sex anseplningar och tekniska fel – det gör detsamma. Filmen är klart sevärd och den berörde mig. Fattar inte hur en film om höga, kaxiga, snorvalpar till amerikanska brats kan berör så, men det gjorde det. ?ven killar kallas för bitches, för den delen…

 6. när jag såg filmen blev jag räd, kunde dom inte låta han leva? han hadde ju så kul. säg mej vart kan man hitta fakta om johnny elr vad han heter ? vill veta mer om vad som hände, sitter han kvar i fängelse? levaer han? vad fick han för staff?

 7. Jag antar att Jesse james Hollywood sitter på death row på San Quentin och väntar på sprutan, rättegången avsulades -07 och domaren yrkade på dödsstraff. Ingen Jury i världen skulle kunna fria honom. Därför tror jag att han är dödsdömd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>