3D-monster, jazz-legender och filmcitat.

MonstervsAlien.jpg

 • Dreamworks i 3D
  Dreamworks Animation har bestämt sig för att alla deras filmer ska vara i 3D från och med 2009. Den film som kommer vara först ut med att vara 3D från grunden heter Monsters vs Aliens. Med tanke på bilden ovan, som är tagen från filmens concept art (hur översätter man det på ett vettigt sätt) så kan jag knappt bärga mig tills den är färdig. Mer information hittar du här och här.
 • Miles Davis
  Variety rapporterar att Don Cheadle kommer att spela Miles Davis i en film om karlns liv. Cheadle kommer förutom att porträttera legenden att producera och göra sin regidebut. .
 • Grindhouse
  Tarantinos och Rodriguez hyllning (vissa skulle ironiskt nog kalla det för exploatering av) till svunna tiders exploitationfilmer ser ut att bli riktigt, riktigt stenhård. Grindhouse verkar vara på väg mot en NC-17 klassificering, det vill säga att ingen under 17 år får se den. Och det brukar oftast innebära en kommersiell död för en film eftersom färre människor kan se den. Dumdristigt eller våghalsigt? Läs mer på /Film som även har detaljerade beskrivningar av vissa scener. Se även inlägget nedanför där jag postade en länk till lite bilder.
 • Bay förstör jorden igen?
  Michael Bay kommer att producera och eventuellt hålla i regi-tåtarna när Whitley Striebers domedagshistoria 2012: The War for Souls blir film. Jag har inte läst boken och jag har ett hata/älska-förhållande till Michael Bay, men när det kommer till att förstöra och spränga saker så vet han fan vad han pysslar med.
 • Piranha-remake
  Alexandre Aja som senast gjorde The Hills Have Eyes ska ta sig an en nyinspelning av den Roger Corman-producerade parodin på Hajen. Vill du veta mer?
 • Filmcitat kan ställa till problem
  En scen ur filmen Clerks ligger som grund till den här strippen om filmnörderi och viljan att alltid ha nåt vettigt att säga.
  Del 1. Del 2. Del 3. Del 4.
 • Och för er som inte sett den scenen från Clerks så har vi den här.

7 reaktion på “3D-monster, jazz-legender och filmcitat.

 1. Angående ”Concept Art” så använder jag det uttrycket på svenska med. Kan vi ta till oss ”skateboard” så kan vi använda ”concept art” med!

  Jag tycker det är både självklart och bra att Grindhouse blir NC-17. Hela idén är ju att det är överdrivet med blod, våld och sex så att klippa bort scener för att få en lägre rating går ju mot hela grejen.

 2. Jag vet inte om det är så bra med en NC-17. Färre människor kan se ju se filmen, vilket skulle innebära att den drar in mindre deg och att grabbarna i slutändan kanske inte får lika fritt spelrum igen. Hellre en R-klassificering och sen en oklippt dvd. =)

  Eller som de sa på /Film, prova att släppa både en version som har R och en som har NC-17 så får man se vilken som ger mest klirr i kassan.

 3. Jag har sett den andra filmen av ”Clerks”, men inte den första. Måste bara se den!!!

  Kevin Smith är en av regissörerna som verkligen kan göra bra dialoger / samtal.

 4. Jag tror vi kan säga ”konceptbild/er”.

  Det var en väldigt snygg sådan också, får mig att tänka på spelserien King of Monsters.

 5. Markus: Det är det med största sannolikhet. Jag skylle på trötthet för jag borde veta bättre än så. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>