Trailertips: Råttatouille

ratatrailer1.jpg
Råttan Remy drömmer om att bli en mästerkock, men har här fångats in av den unge Emile. Något som leder till ett ganska otippat samarbete.

Kan Pixar gå på vatten igen? Det var inte länge sedan som Pixar var det hetaste och mest uppburna filmbolaget i Hollywood, men förra sommarens Bilar (Cars) blev ju bara en måttlig framgång (läs min och Daniels recension). Och man frågar sig om bolaget kommer att kunna behålla samma berättarglädje och kreativa företagskultur när de nu köpts upp av Disney.

Råttatouille startade som en debutfilm för oscarsbelönade Pixar-medarbetaren Jan Pinkava, men projektet lämnades efter ett tag över till Brad Bird (någon som vet varför?) Birds styrka som regissör är nog hans känsla för hur man skapar en bra helhet i en berättelse, och det är ju svårt att bedöma från en trailer. Men värmen och den stilfulla vurmen för traditionell animation som fanns i Birds Järnjätten och Superhjältarna är ganska tydlig.

För att se trailern i stort format verkar du behöva gå in på Disney.com och klicka på movies uppe i vänstra hörnet – att med ett svenskt ip-nummer gå in via en direktlänk blockeras tydligen. För en mindre variant, gå till ratatouille.com (eller gå hit).

Svensk premiär 19 oktober 2007 (29 juni i USA).

2 reaktion på “Trailertips: Råttatouille

  1. För mig funkar direktlänken…

    Tror att detta kommer vara den bästa animerade filmen på länge. Jag hoppas det i.a.f.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>