Ett skepp kommer lastat med… Grindhouse

Grinhouseaffischer

Av en slump så visar det sig att jag har samlat på mig en massa Grindhouse-nyheter. Så istället för att posta flera inlägg kring varje nyhet kommer här ett litet paket med nyheter. ?r det julafton månne?

Grindhouse 2
Knappt har projektorerna i biograferna hunnit rulla med Grindhouse innan rykten kring en uppföljare börjar spridas. Enligt Variety så har Quentin Tarantino och Robert Rodriguez planer på att låta Grindhouse bli en lång serie med filmer. Tarantino är sugen på att göra en old school Kung Fu-film på Mandarin. Med undertexter i flertalet länder och dubbat i andra (läs Amerikat). Quentin fick nog blodad tand efter Kill Bill, Pai Mei hade ju faktiskt en fantastisk mustasch. Så en film kring honom måste vi ju få.

Eli Roths Grinhouse-trailer: Thanksgiving
Den fejkade trailern som Eli ”Hostel” Roth stått för är nu online för ditt tittarnöje.

Kurt inte Quentins förstaval
Det låter otroligt men det är tydligen sant: Kurt Russell var inte Quentins förstahandsval som Stuntman Mike i Death Proof. Mickey Rourke och Ving Rhames var båda tillfrågade innan frågan kom till Kurt. I mitt värld spöar Kurt både Ving Rhames och Mickey Rourke innan frukost alla dagar i veckan.

Vi får en längre Death Proof
Visst var det trist att höra att Grindhouse-filmerna kommer att delas upp till två filmer för den ”icke engelsktalande” marknaden. Det har inget att göra med att vi ”inte förstår Grindhouse-kulturen” (vilket säkerligen 80% av den amerikanska marknaden inte heller gör), filmbolaget vill bara ha in den där extra biljetten.

Vi kan i alla fall trösta oss med att Quentin kommer att göra en längre version av Death Proof som kommer att visas på Cannes. Förhoppningsvis är det denna längre version som landar här hos oss. Pretty please with sugar on top!

Death Proof, Quentins del i det hela har svensk biopremiär den 1:a juni. Robert Rodriguez Planet Terror får vi vänta ända till 27:e september för.

7 reaktion på “Ett skepp kommer lastat med… Grindhouse

 1. ”Grindhouse” verkar helt underbar, så det är med ett tungt hjärta jag säger er alla att jag kommer att bojkotta dessa filmer endast pga att de uppdelas i två. Så här gör man bara inte.

  Vill de ha extra pengar av mig för en biljett till så ska de tamejfan inte få ett skit. Ge mig hela burgaren, annars kan de ta sina bröd och stoppa upp någonstans.

 2. måste bara säga bästa filmbloggen på nätet.

  daniel snälla, säg mig att du har humor… säg att

  – ”Visst var det trist att höra att Grindhouse-filmerna kommer att delas upp till två filmer för den ?icke engelsktalande?? marknaden”

  säg att det var ett tråkigt aprilskämt! snälla! eller e det den bruna sanningen? mvh jocke

 3. Okej… Sjuk trailer. Underhållande, men sjukt.

  ?ven om ”Grindhouse” blir delat i två, så vill jag ändå se den. Tarantino och Rodriguez är coola och geniala regissörer.

  Rolig mustach Nic Cage hade i Rob Zombie´s trailer.

 4. Det är sant att det blir två filmer i europa, fick precis detta mail från SF:

  ”Hej!

  Det är i så fall Tarantinos eget lilla aprilskämt eftersom det helt är hans beslut att dela upp filmen, tyvärr. Inget vi rår över alls.”

  Det blir ingen bio för mig iaf :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>