Tre vänner gör Snabba Cash

Johnny Cash har inget med Snabba Cash att göra, bilden är bara suverän.
Johnny Cash har inget med Snabba Cash att göra, bilden är bara suverän.

Det svenska produktionsbolaget Tre vänner har köpt rättigheterna på att göra en film/serie av Jens Lapidus succéroman Snabba Cash. Till Resumé säger Michael Hjorth, vd på Tre vänner, att han var intresserad av projektet för att han direkt kunde se de filmiska kvaliteterna i boken.

Läste i förra veckan ut boken, och visst var den bra. Jag ställer mig dock skeptisk till hur bra den fungerar som film. Vi har ju inte direkt blivit bortskämda med välgjorda gangster/thrillerfilmer här på den svenska marknaden.

Vilka som ska skriva manus, regissera och medverka i Snabba Cash är inte klart. Tre vänner producerar för närvarande filmatiseringen av Jonas Hassen Khemiris bok Ett öga rött. Här kan du läsa om Ulfs besök på inspelningen av Ett öga rött.

Tre vänner har annars producerat tv-serierna Svensson, Svensson (usch), Cleo och spelfilmen 7 miljonärer (usch).

Så vad säger ni? Vad passar bäst, tv-serie eller film? Och vilka ska medverka om vi själva får välja? Alexander Skarsgård som JW kanske?

32 reaktion på “Tre vänner gör Snabba Cash

 1. Jag läste nyligen ut Snabba cash och kan mycket väl tänka mig den som film. Men det krävs en viss skicklighet för att överföra Lapidus hårdkokta språk och tempo till filmduken. Jag är skeptisk, men hoppas så klart på det bästa.

 2. Jag har länge varit nyfiken på att se denna bok bli film. Men aldrig med Alexander Skarsgård som JW jag skulle vilja föreslå Eric Ericsson (STORM)

 3. jag såg Goran Marjanovic i Ett hål i mitt hjärta. Tusan vad han
  var duktig. En läskig fan och väldig känslig typ.
  En stark roll som inte är så lätt att göra, kan jag tala om för er. Jag läste boken Snabba Cash och tänkte direkt på Goran Marjanovic, Han skulle vara perfekt i rollen som MRADO. Jag så honom framför mig.
  Den är liksom skräddarsytt för Goran! HAN ?R SJ?LV EN JUGGE OCH HALV SVENSK. Honom vill jag se i den
  karaktären.

  tjabba!

 4. Såg precis den kassa filmen ”Gangster”, den enda behållningen i den är en biroll som spelas av suveräne Martin Aliaga, asså han är så jävla bra i filmen så han är mitt självklara val i rollen som JORGE.

 5. Alltså.. Boken, en av det bästa svenska böcker jag läst på länge. Att göra en film på den här skulle innebära en 6 timmars rulle. Jag tror en serie liknande ”lasermannen” på tre delar eller fyra skulle funka suveränt. Huvudrolls innehavarna måste ju så klart spelas av okända skådespelare. Plocka hellre in några stabila kändisar i mindre roller, tex JW´s pappa och mamma, Jet-set Carl, Radovan mm. Skulle kunna bli ruskigt bra om inget i boken skippas i serien.

  Ett stort lycka till. Ser fram emot detta.

 6. ?r riktigt skeptiskt till en svensk film på denna bok. Svenskar kan inte göra sådana här filmer, eller rättare sagt, folk som kan får aldrig.
  Alla här har dock bra förslag på skådisar. Men är det inte lite för många broilers i boken och för få skådisar av muskelpakets-typ här i sverige? Dessa ska dessutom ha invandrarbakgrund. Blir en svår nöt att knäcka tror jag.
  Att grabben som gjorde serien Lasermannen borde regissera anser jag vore en klockren grej. Den serien är bland det bästa som gjorts i kriminalväg.

 7. jag tycker utan tvivel att Francisco Sobrado på sthlm stadsteater ska spela Jorge Salinas….finns ingen annan som grejar det.

 8. Om man läser boken så står det att Mrado är 2 m lång och väger ca 120 kilo. Vi har ingen sån i Sveriges skådespelarelit. Läste att nån tidning hade föreslaget spinkiga Ola Rapace som honom, det är ett skämt mot alla läsare om han skulle bli vald. Han är en grym skådespelare men liten. En intressant sak är att Juha Ahola, som en gång i tiden var Världens starkaste man, var med i 7 miljonärer och spelade torped där. Han är en riktig bjässe och 7 miljonärer är gjord av tre vänner, bolaget som ska göra filmen. Däremot kanske han är en för dålig skådespelare, men jag vet inte riktigt. Många vill se A Skarsgård som JW men jag skulle sätta Gustav Skarsgård. Han ser mycket mer aristokratisk ut. Maria Lindström borde spela JW:s tjej, hon är visserligen 33, men ser yngre ut. Jonathan Rodriguez som spelade Tagg i tre kronor skulle bli en bra Jorge.

 9. boken va helt enorm, att kunna fånga en sån närvaro. ofattbart. nu när film/serie ska göras så funderar man ju,
  fanns en kille som spelade intern i tusenbröder, stor rakad,tatuerad, nån höger hand till Hassan Brijany’s rollfigur. vore en klockren mrado, som JW ser jag en nerbantad alexander skarsgård, & sen Jorge funderar om Dogge skulle kunna axla en skådespelarroll…släng gärna ut en massa funderingar så får vi se vem som får full pott….

 10. Precis som er andra så älskade jag boken , ljudboken också .

  Inför en framtida film så har jag mina rollkaraktärer klara .

  Jw = Jesper Sahlén , skulle klippa denna rollen alldeles utmärkt , har talanger och för sig som Uberklass. ?r kanske det till och med.

  Jorge S B = Här tycker jag man ska göra en riktigt ordentligt research samt audition , ut i förorter , prata med folk kolla med alla som bor runtomkring få dom beskriva nån som ”passar in” Skådistalangerna behöver inte glänsa från början vid inspelningarna . Hellre detta än att se nån trött gammal Svensk skådis som är med i alla andra filmer.

  Mrado = Goran

  Jet set C = Här behövs nån riktig lyxig lirare , varför inte skarsgård den äldsta sonen?

  tack för mig

 11. Det vore så synd att förstöra en så bra bok/film med att sätta in kändiseliten till rollerna och förstöra det som kan bli en bra film. Passa istället på att få in nya ansikten och ta hellre erkända skådespelare till birollerna.

  JW-Filip Berg, ung ”slicker” som med lite lejonman kan passa bra.
  Mrado-Den danske skådisen Dejan Cukic
  Jorge-Jonathan Rodriguez

  Who´s with me

 12. Jag håller med ”Pk” gällande Jorge Salinas.

  När jag läser boken ser jag en helt främmande Latino Gangster som sett Scarface för många gånger.
  Jag vill inte se typ, som någon ovan nämnde, Taggen från Tre Kronor som Jorges ansikte. Hellre ut i förtorten, auditions, se vem som verkligen kan vara skräddarsydd för den rollen. Det är nog väldigt många latino förortskids som kan identifiera sig med J-Boy!

  Köra som man gjorde med serien ”Kniven i hjärtat”, inte för att det var en bra serie, men konceptet att hitta nya talanger tyckte jag om.

  BooYaaH!

 13. det finns förutsättningar för att snabba cash ska bli en riktigt bra film, kanske en svensk Pusher. jag tycker produktions bolaget ska använda sig av okända skådespelare just som de gjorde i pusher, mads mikkelsen slog igenom med rollen som tonny. Man får bara hoppas att de inte avänder sig av någon i den svenska ”skådespelareliten”

 14. Jag håller med ”jonny kebasa” för om man ska göra en sån succe roman som ”Snabba Cash” till film ska man välja okända skådespelare som skulle kunna hjälpa att göra atmosfären i filmen mer trovärdigare.

 15. fan va skojj att den ska bli film , läste era kommentarer och håller med om att de inte borde andvända sig av några kända skådespelare till huvudrollerna, håller med om att ”jorge” borde man hitta i förorterna och vad gäller mrado så finns det hur mycket stora juggar i sverige skulle kännas konstigt om ”mrado” inte har de typiska juggedragen och framförallt den typiska juggebrytningen så jag hoppas att de som ska göra filmen hittar folk som passar in och att det blir verklighetstroget..vi får hålla tummarna ..

 16. När jag läste den kände jag DIREKT att det var filmmatrial.

  Bra skrivet och mycket dramatik, tillräckligt mycke för en bio-film.

  Jag tycker att dom ska ta med Mohamed Said. GRYM såg han i Säg att du älskar mig och tyckte sådär, sen i Andra Avenyn 2 helt olika karaktärer.

  Mrado ska bli kul och se vem som frå spela.

 17. Hej!

  Jag tycker att vi borde ta hjälp från Danmark dom som gjort den bästa serien någonsin ”Brottet” låt dom sköta inspelningen. Håller nu på med lapidus ändra bok riktigt bra den också

 18. klockrent med rapace som jorge. eller Danilo Bejarano.

  ett helt och hållet självklart val till Mrado är helt klart den store rakade internen i tusenbröder, kan heta robert follin om det är han som heter milo i filmen.

  JW blir svår, blond backslick kan man ju på alla men vem passar bäst i rollen, skarsgård är ju egentligen de bästa alternativet han ser ut så som lapidus beskriver jw.

 19. Någon som minns serien Hombres på 5an?
  Christian Hillborg, som spelade Manne af Ejderhorn, skulle vara perfekt som JW.
  Annars gillar jag era förslag, hoppas bara att dom tar den här filmen seriöst och gör en riktigt satsning med bra skådespelare.

  Finns ingen bättre bok.

 20. Hej,hur kommer man i kontakt med skaparna av filmen om man vill va med o investera lite Plus ta del av en viss Procent?mvh Jimmy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>