Matrix-bröderna har hittat Speed Racer, men har de även räddat Kidmans sci-fi?

invasion.jpg
Beslutet att gömma Daniel Craigs muskulösa kropp under en laboratorierock kan ha visat sig ödesdigert för den tyske regissören av ”The Invasion”. Till och med Nicole Kidman ser frågande ut.

En filmatisering av den tecknade kultserien Speed Racer är ju nästa projekt för Andy och Larry Wachowski. SandrewMetronome meddelar nu att titelrollen i brödernas första film efter Matrix-trilogin gått till Emile Hirsch. Nyheten slår knappast ner som någon bomb – när Hirsch först fick erbjudandet tidigare i mars så läckte hans agenter genast ut nyheten till The Hollywood Reporter.

Lite mer oväntat är Collider.com:s uppgifter om att bröderna W klivit in för att rädda The Invasion. Filmen är en sci-fi med Nicole Kidman, Daniel Craig, och svenskfödda Malin Akerman. Den handlar om att psykiatern Kidman upptäcker att den mystiska epidemi som sprider sig över världen är av utomjordisk natur och att hennes son är den enda som kan stoppa den. Regisserar gör Oliver Hirschbiegel som tidigare gjort tyska Der Untergang (Undergången). Låter coolt, eller hur?

Det tyckte filmbolaget Warner Bros också, men efter att ha sett en tidig version var de inte så säkra längre. Så de bestämde sig för att kräva några ändringar. Rätt många, om man får tro Collider.com.

Warner-höjdarna ska tydligen ha kallat in Wachowskibröderna för att skriva om två tredjedelar av filmen. Och istället för Hirschbiegel – ”han var inte tillgänglig” – så fick brödernas polare, ”V för vendetta”-regissören James McTeigue ta hand om de nya inspelningarna.

Läs mer om brödernas påstådda inhopp här. Monsters and Critics skrev också redan i höstas om filmens problem.

2 reaktion på “Matrix-bröderna har hittat Speed Racer, men har de även räddat Kidmans sci-fi?

  1. ?r ”Speed Racer” den japanska animen där dem babblar jättefort?

    Jag har inte sett den, men jag har hört att dem gör det. Dem gjorde det också då man gjorde parodi på dem i ”Family Guy”.

  2. Alltså, efter V for Vendetta har jag största tilltro till kombon Wachowski/McTeigue, och det är uppenbart att bröderna fortfarande – trots Matrix 2 och 3 – kan skriva manus, fast det här oroar mig. Dels för att jag såg fram emot filmen som det var, dels för att Undergången är en sjukt bra film och man borde ha tillit till att Hirschbiegel kan leverera, men kanske framför allt på grund av det här citatet från originalartikeln:

    ”Apparently, the earlier cut may have been a little artsy, talky, and not exactly a summer tentpole.”

    För gudarnas skull, att bolagen aldrig kan skaffa lite tillit till publikens tankeförmåga!

    Kan bara hoppas att Emiles version hittar sin väg till DVD så småningom, det är ju ett fall där dom pengakåta, plånbokssugande, bolagsnissarna ändå haft en positiv inverkan på branschen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>