Tarantino och Grindhouse

grindhouseset31.jpg

Grindhouse har inte riktigt levt upp till förväntingarna när det gäller intäkter. Många hade förutspått att den skulle håva in mellan 30-40 miljoner dollar (och några rätt orealistiska på 80-90) under dess öppningshelg. Den lyckades dock bara släpa in 11,5 miljoner vilket inte är mycket att hänga i julgranen för en film som kostat 58 miljoner att spela in. Jag har hyser dock inga tvivel om att filmen kommer spela in sin budget och mer därtill eftersom både Tarantino och Rodriguez har sin skara rabiata fans som sväljer allt de gör med hull och hår (inklusive mig). Vi kan ju jämföra med Kill Bill 1 & 2 som drog in drygt 22 respektive 25 miljoner på sina öppningshelger och Sin City som håvade in 29.

Och inte nog med att Grindhouse har fått en dålig start, nu hävdar en regissör som heter Stephen Tramontana att Tarantino har stulit idéer från hans indieskräckis Grindhouse från 2003. Tramontana ska ha skickat en kopia av sin film plus en affisch till Tarantino nån gång under 2003 och inte fått nåt svar. Var det inte runt den tiden som Hollywoods tuffaste haka (efter Bruce Campbell) fick idén till sin Grindhouse?

Det verkar ju inte som att Tarantino har stulit storyn från hans film, jag kan inte bedöma eftersom jag varken sett Tarantinos eller Tramontanas (vilket 9 personer på IMDB verkar ha gjort…), utan bara plockat titeln. Oavsett så är det ju lite av ett minerat område för Tarantino eftersom han byggt en karriär på att ”hylla” och förnya. Och man kan väl inte copyrighta en titel?

Slutligen så har Quentin, inte helt oväntat, slagit spiken i kistan för en film med Madsen och Travolta som bröderna Vega.

It was called Double V Vega. It actually would have taken place during the time Vincent [Travolta?s character] was in Amsterdam, when he was running one of Marcellus? clubs in Amsterdam. And Vic [Madsen] goes to visit him. ?But we?re a little older now, and since they [both characters] are both [dead] – it would have to be a prequel,?? said Tarantino. ?I actually came up with a way I could have done it, even being older and dead where they all had older brothers and both of their brothers got together because the two guys died. And they wanted revenge or something like that. But now, they [the actors] are too old for that. I got to say, it?s kind of unlikely now.

Annars så har en av killarna på The Movie Blog en bra idé på hur det kunde se ut: I think they can save some of the idea; just have them come back from Hell to collect some sort of unpaid debts for the devil (as played by Burt Reynolds.) They can even have a stand off against Jesus (as played by Chuck Norris.)

Det är verkligen en film jag skulle betala för att se.

11 reaktion på “Tarantino och Grindhouse

 1. Jag blir absolut inte förvånad att den ”floppar”.

  Hela projektet verkar ha kommit fram under påverkan (maja) och sen realiserats bara för att båda två (Rodriguez & Tarantino) är tillräckligt stora för att få igång Fet-Harvey (med stashen)

  En brud som har maskingevär som ben? Och sen svingar runt? Måste tänka på den scenen nån gång ifall jag röker på nån gång. Säkert jätteroande, när man är stenad.

  Grindhouse? Inte intresserad öht.
  Detta från en som dyrkar 13 år gamla ”Pulp Fiction”

 2. Oavsett vilken handling man väljer så vill jag ändå se filmen om bröderna Vega.

  Burt Reynolds som djävulen var ingen dum idé. Om dem skulle möta Gud, och gud skulle spelas av en man, då kan Stacey Keach ( ”Prison Break”, ”Mike Hammer”) göra den rollen.

  Om Gud skulle va en kvinna, då kan Charlene Tilton (”Dallas”) göra rollen.

 3. Colin: Jag vill fortfarande se spektaklet. Om filmerna kommer vara lika grova som några av de trailers man sett så kan det bli rätt intressant. Sen har jag iofs haft mina tveksamma stunder tillsammans med trailern för den riktiga filmen. Och jag måste säga att bland det som tilltalar mest så hittar vi tjejen med maskingevärsbenet. Härligt OTT och tongue-n-cheek. =)

 4. Kom på några fler kandidater till om Gud skulle va en man.

  Peter Fonda, Harry Dean Stanton, Richard Roundtree (Självaste Shaft!) eller Gary Busey ( ha ha ha!).

 5. Pingback: Harvey vill bryta isär Grindhouse på Bloggywood - En blogg om film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>