Dagen då jorden stod stilla

The Day The Earth Stood Still

Regissören till The Exorcism of Emily Rose, Scott Derrickson, har fått sig ett nytt uppdrag. Han kommer att regissera en remake på The Day the Earth Stood Still åt 20th Century Fox. Remaken baseras på förlagan från 1951 med samma namn och handlar om en man och hans robot som landar på jorden med sitt tefaktsliknande skepp.

Originalet befinner sig förnärvarande på IMDBs topp-250 och Lillebror kanske kan berätta vad han tyckte om den, för han har sett den.

Mer Sci-Fi åt folket!

4 reaktion på “Dagen då jorden stod stilla

  1. Men det förstår väl vem som helst att alla filmer där rymdvarelser kommer till jorden med budskapet om att vi ska vara snälla mot varandra och inte kriga och gör ni inte som jag säger S? TAR JAG TILL V?LD, är bra. =)

  2. Mer scifi åt folket, ja tack. Men jag börjar bli trött på alla dessa remakes – vad hände med originella handlingar? Och varför ska man göra en remake på en såpass bra film till att börja med? IMHO kan det bara bli tunt och banalt då.

  3. isecore: Och hur många filmer görs egentligen på originella handlingar? Då åker ju böcker och tidningsartiklar, t ex, bort direkt. Vandringssägner och myter är inte längre någon acceptabel grund. Inte ens alla originalidéer är nödvändigtvis helt eller delvis originella.

    Som vanligt ligger allt i den enskilda filmen. Att den kan stå på egna ben, tillföra något eget. Det finns remakes som jag tycker bätte om än förlagan, det finns dom som är likvärdiga och ja, det finns urusla remakes, men återigen – och jag upprepar mig för det ständiga automatiska avfärdandet av remakes stör mig ungeför lika mycket som att folk avfärdar svartvit eller svensk film bara för att den råkar vara svartvit eller svensk – det beror inte på att det råkar vara en remake, utan att det är en dålig film punkt slut.

    That’s my story and I’m sticking to it!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>