Harvey vill bryta isär Grindhouse

Grindhouse behöver en spruta innehållandes publiktilldragande innehåll

Nyheten att Grindhouse enbart spelade in runt 12 miljoner dollar öppningshelgen borta i staterna kom till mig som något av en överraskning. Visst hade jag inte väntat mig en Pirates-öppning (55 miljoner dollar P? EN DAG!) utan jag hade mera väntat mig runt 25 miljoner för Grindhouse. 25 miljoner är en ganska vanlig siffra för en någrolunda stor film om den har konkurrans öppningshelgen.

Detta visar nog att hajpning över nätet kanske inte riktigt är så kraftfullt. Grindhouse har fått mycket buzz från filmsajter och bloggar, Bloggywood är självklart en av dem som skrivit mycket. En annan film som hajpades något rejält på internet är Snakes on a Plane, en film som enbart plockade ca 14 miljoner dollar första helgen. ?r runt 10-14 miljoner värdet för internethajp alltså?

Harvey Weinstein, högsta hönset på The Weinstein Company som varit med och producerat filmen, sade till Deadline Hollywood att han är mycket besviken på siffrorna. Han berättar och om planerna att dela på filmerna Death Proof och Planet Terror och låta dem ha premiär för sig senare i sommar, precis som på europeiska marknaden alltså.

The Weinstein Company har låtit göra en undersökning (snabbt jobbat) och det visar sig att det är längden som har fått folk att tveka inför filmen. De två filmerna och tillhörande fejktrailers klockar in på 3 timmar och 12 minuter. Deras ursprungliga plan var att det totalt skulle ligga runt 2,5 timme. Något som alltså är lättare att ta till sig.

En splittring av filmerna är något som kan bli kostsamt för bolaget. Nya rullar av filmerna måste skickas ut, ny promotion och mycket mera. En chansning när man tänker på det sjöslag som väntar på biograferna med Spider-Man 3, Pirates 3, Transformers, Harry Potter, Shrek 3, Die Hard 4.0 och många fler denna sommar.

Det återstår att se vad Grindhouse-filmerna kan göra utan för den amerikanska marknaden. Harvey Weinstein lägger sin tilltro på de internationella vännerna. Babel och Apocalypto är två filmer som gick svagt i USA men som räddades av den internationella marknaden. Lägg därtill DVD-försäljningen av Grindhouse, för visst kan vi väl vänta oss en späckad dvd-utgåva?

3 reaktion på “Harvey vill bryta isär Grindhouse

  1. ?r det bara jag som tycker att Robert Rodriguez är sjukt överskattad? Och Tarantino har inte gjort ett vettigt handtag sedan Jackie Brown. Någon borde ruska om gubbarna lite! :)

  2. Aaaalltså.. jag tycker inte Tarantino har gjort något bra sen Pulp.. Rodriguez var spännande med Desperado när den kom men… sen?

    Nåt fel är det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>