Från robotar till prinsar

Prince of Persia

IESB skriver att Jerry Bruckheimer har hittat sin regissör för den kommande filmatiseringen av tv-spelet, Prince of Persia: Sands of time, och det är ingen mindre än hans gamla vapendragare Michael Bay.

Själv hade jag ingen aning ens om att Prince of Persia skulle bli spel, och jag har ingen erfarenhet av de senaste inkarnationerna till de lite modernare konsollerna. Jag har dock spenderat gott om tid att spela versionen som kom slutet av 1980-talet och början av -90 på på både Atari ST och PC. Ahhh, to be young again, fäktas och hoppa till avsats från avsats.

Jerry Bruckheimer har sysselsatt sig ganska flitigt på sistonde med ett antal framgångsrika tv-serier och att producera den inkomstbringade Pirates-trilogin. Michael Bay håller på att, om du mot förmodan har missat det, avrunda Transformers. Transformers som för överigt har ganska låga odds på sig att vara sommaren storfilm. Svallvågorna från Spider-Man 3 och Pirates 3 hinner precis lägga sig tills Transfomers premiärvisas.

?nnu är inget officellt och klart, Bruckheimer har dock siktet inställt på att släppa lös Prince of Persia på biograferna under 2009.

Hur kommer perserna att porträtteras denna gång?

4 reaktion på “Från robotar till prinsar

 1. Som självutnämnd spelexpert kan jag säga det att det finns hela tre stycken ”nya” Prince of Persia-spel och ett fjärde är under utveckling.

 2. Vad skönt med en spelexpert! Vad har du att säga om de nyare spelen och vad tror du om dem som film?

  Kanske skulle ha lagt till det i inlägget men missade det. Men skaparen av Prince of Persia har utalat sig och sagt att det inte kommer att vara en adaption av ett befintligt spel, storynlinjen blir ny. Men att de kommer att ta ”coola element” från spelen.

  Vad jag har sett av spelen, i videoväg, kan jag tänka mig att de ”coola elementen” är att man akn sprina på väggar m.m. Förhoppningsvis är inte de det enda de bygger filmen på… :)

 3. Trilogin har en rätt skön story – får hoppas att handlingen i filmen kommer att baseras på den – . Själva spelen är riktigt bra, det dalar dock neråt där ettan är bäst och trean sämst. Skulle ändå ge trean godkänt i betyg.

  Nåt annat ”coolt” vi kommer att se kommer säkert att vara tidsresor. Titlen ”Sands of Time” förklarar en hel del. Det coola i spelet var att man kunde spola tillbaka tiden tio sekunder för att rätta till evetuella misstag. Om inte det här överanvänds i spelet så skulle det kunna bli rätt ok.

  ?verlag blir jag dock rädd varje gång spel ska filmatiseras (eller tvärtom). De flesta av resultaten har varit långt ifrån lovande.

 4. Prince of Persia har sjukt stor potential att bli en bra film i liknande stil som Pirates of the Caribbean. Väldigt visuellt med en huvudkarktär som springer på väggar och hoppar mellan hustak så filmen kan nog bli rätt cool.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>