Sam Raimi är intresserad av The Hobbit

Sam Raimi med Ash och Ash

Sam Raimi med Evil-Ash och Ash.

När det har diskuterats en filmatiseringen av JRR Tolkiens The Hobbit det senaste året så har det mest handlat om Peter Jackson och hans tvister med New Line Cinema. Vem ska ta över hans shorts, runda glasögon och vilda kaluffs om inte han gör The Hobbit?

I en intervju med Entertainment Weekly så berättar Sam Raimi att han är seriöst intresserad av att regissera The Hobbit.

Raimi: ”Peter Jackson might be the best filmmaker on the planet right now. But, um, I don’t know what’s going to happen next for me right now. First and foremost, those are Peter Jackson and Bob Shaye’s films. If Peter didn’t want to do it, and Bob wanted me to do it — and they were both okay with me picking up the reigns — that would be great. I love the book. It’s maybe a more kid-friendly story than the others.”

Sam Raimi är härnäst aktuell med Spider-Man 3 som har premiär den 4:e maj.

Uppdatering: Lagom tills att jag hinner publicera detta inlägg läser jag detta. Sony och Raimi kommer att samarbeta igen kring ett nytt fantasy-äventyr. Raimis bolag Buckaroo Entertainment kommer att producera filmen och inget är sagt om det är Raimi som kommer att regissera.

Fantasyäventyret handlar om en cynisk New York-bo som reser till ett land orört av den moderna civilisationen och ska rädda en prinsessa. Sony hoppas på att det blir ett nytt franchise. Lyckas filmen väl, bli inte förvånad om det blir en trilogi.

Via Cinematical

2 reaktion på “Sam Raimi är intresserad av The Hobbit

  1. I och för sig så kanske det där med en cynisk new york-bo är någon typ av listig metafor för sagan om ringen? haha.

    Skämt åsido, om The Hobbit måste göras och PJ inte gör den så är nog Raimi ett bra val.

  2. för mig spelar det ingen roll vilken regissör det blir. Bara det blir en BRA film. Men ifall sam raimi gör det eller vem det nu kommer bli så hoppas jag verkligen inte att det kommer bli ett ”barn-actionäventyr” eller nått i den stilen. Det vore katastrof.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>