Uma kör Gallardo i Mission Zero

uma_i_gallardo.jpg

I ett försök att kapitalisera på Uma Thurmans framgång som den hårda The Bride från Kill Bill-filmerna (aningens sent kanske med tanke på att filmerna har några år på nacken) så har Pirelli anlitat Uma för att medverka i en reklamfilm för Pirelli-däck, regisserad av Kathryn Bigelow.

Handlingen är enkel. Uma är ute och kör i sin Lamborghini Gallardo (med PZero-däck så klart) och halva L.A. vill ha död på henne.

Kortfilmen i sig är skrattretande dålig (utom på två punker, men vi kommer till dem). Att Bigelow inte kan regissera (överhuvudtaget?) action lyser igenom. Det är inte spännande, eller ens i närheten av kittlande, när biljakten går genom halva stan. Vilket i sig är en bedrift med tanke på att de har en Gallardo (Gallardo!) och en mullrande muskelbil att leka med.

Det finns två positiva saker med kortfilmen. Fotot från oscarsbelönade (Saving Private Ryan och Schindlers List) Janusz Kaminski och motorljudet. Det senare överröstas oftast av dålig musik vilket egentligen är mera ett minus än ett plus i detta fall. Kan vi inte bara låta motorn stå för musiken?

Ta en titt

8 reaktion på “Uma kör Gallardo i Mission Zero

 1. Jag såg den där för nån vecka sen, och det är verkligen en riktigt usel reklamfilm. Den tar i så hårt att den spricker i kanterna, och resultatet blir bara flamsigt.

  Ett rent slöseri med resurser från alla inblandade.

 2. Jag glömde ta upp det i inlägget, men det ingår i den ”skrattretande dåliga”-delen, och det är ”twisten” i slutet. ATT HON BARA SATT I EN SIMULATOR! Jag höll på ramla av stolen. Hittade de på allting efterhand eller?

 3. Man kan ju undra om de försöker göra sin egen version av BMWs The Hire-serie.
  Inget hejdundrande resultat dessvärre dock… vilket är synd då Bigelow har lyckats med action förr med mäkta bra Strange Days..dock kanske fick hon lite tips och hjälp från gamla maken James Cameron då som stod för manus och prod

 4. Visst var Strange Days bra, det var dock många år sedan jag såg den. Men är det Bigelow som man ska tacka för den egentligen? Som du säger så fick hon nog god hjälp…

  Strange Days kanske är en film som faller in i kategorin: ”Se inte om den, den är inte så bra som du minns”?

 5. Var tvungen att se den flera gånger när jag skrev min C-uppsats i filmvetenskap i våras. Den hann inte bli mycket sämre då iaf :-)
  Gör sig dessutom absolut bäst med fint 5.1-ljud så att ljudproduktionen kommer till rätta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>