Recension: Epic Movie

epicmovie.jpg

Skaparna av Scary Movie-trilogin och Date Movie har nu släppt loss ett nytt spektakel i biosfären: Epic Movie. Den här gången är det episka och allmänt storslagna filmer som blir offer för ”humorn”. Da Vinci koden, Pirates of the Caribbean och MTV cribs står för ett par inslag, även storyn i Superman returns får sig ett par slagdängor.

Med en trevande inledning som bygger på Charlie and the chocolate factory, kommer den ännu mer tveksamma kärnan av filmen som utgår från The Chronicles of Narnia: The lion, the witch and the wardrobe. Förresten, nu var jag lite väl snäll. Filmen är varken trevande eller tveksam – här talar vi meningslöst lidande utan motstycke.

Det är svårt att inte jämföra detta spektakel med kusinerna Scary movie 1, 2 och 3, men de hade i allafall lite genomtänkta finesser, speciellt när det gäller manus. ?ven om de små finesserna blev uppblandade med pubertal humor så har de filmerna något som roar; kluriga inslag bestående av ironiska kommentarer av andra verk. Epic Movie har ingenting, absolut ingenting att komma med. Att t ex plocka in en Borat-lookalike som gör exakt samma sak som originalet – fast sämre – är inte roligt någonstans, bara lågt och straffbart. Kiss och bajs-”humorn” har tagit över och kvar finns bara 86 min som kan liknas vid naglar som långsamt dras över svarta tavlan.

Epic Movie är sammansatt av lösryckta knappt synliga fragment förmedlat med ett fallerande skådespeleri och en åmande Carmen Electra i blå kroppsstrumpa. (I och för sig så är hon ju bra på just det). Den här filmen kan inte vara bra – hur bakfull/trött/flamsig man en är.

Betyg 1 av 6

5 reaktion på “Recension: Epic Movie

 1. Dess skapare har gjort Date Movie, som är dålig också. Däremot är det fler involverade i Scary Movie filmerna, som tex Craig Mazin, och därför hålls en högre kvalitet (inte för att den är hög heller).

  Superhero! ser mer lovande ut, för tack och lov är den inte gjort utav dessa ”två av sex” författare från Scary Movie.

  Tack för recensionen.

 2. riktigt kass film faktiskt. Hade väl max 2-3 tillfällen som framkallade visst småfnitter (”Captain Morgan!”)..med betoning på små.. Bra recension för övrigt

 3. Intressant idé, men allting blev en katastrof. Nu för tiden så har man ingen respekt för parodier.

  Man kommer alltid minnas klassiker som ”Titta, vi flyger”, ”Den nakna pistolen”-filmerna, ”Hot Shots” 1 och 2, och ”Scary Movie”.

  Tycker att Keenan Ivory Wayans skulle ha regisserat alla ”…Movie” filmerna, han har en bra öga för vulgära skämt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>