Spielberg och Jackson gör Tintin

haddock.jpg
Det går åt whiskey när Kapten Haddock ska ut och resa.

Steven Spielberg har sedan länge haft filmrättigheterna till Tintin och gör nu tillsammans med Peter Jackson tre filmer baserat på seriehjälten.

Filmerna kommer att helt och hållet vara 3D-animerade (med motion-capture) av Weta Digital och de kommer att distribueras via DreamWorks Animation.

Enligt Variety så kommer Spielberg och Jackson att åtmindstonde regissera en varsin film. Något namn på en eventuell tredje regissör är ännu inte släppt.

De tre filmerna kommer att vara baserade på tre av de 23 album som finns med Tintin. Vilka tre album är ännu okänt.

Dessa nyheter kommer bara några veckor efter att det har blivit klart att Jacksons nästa film, Lovely Bones, är klappad och klar för produktion och distribution via Dreamworks.

Spielberg och Jackson är ett nytt dreamteam?

Förövrigt så känns det helrätt att Tintin animeras. Att följa George Remis stil från albumen blir enklare och ”corny-risken” blir defintivt lägre. Självklart borde även filmerna följa tidsandan som återges i albumen, något som blir mycket billigare om det animeras.

4 reaktion på “Spielberg och Jackson gör Tintin

  1. Men det finns ju redan animerade Tintin-filmer =P

    Jag känner mig lite smått tveksam till tintin i 3d, men att dreamworks finansierar Lovely bones är riktigt trevligt.

  2. Mitt sista stycke refererar så klart till ”ny-animeringen” av Tintin. Förövrigt så är det bästa sättet att uppleva Tintin på gamla kassetband med Tomas Bolme som Tintin.

  3. Nu slipper man iaf oroa sig så förbannat över vem som ska spela Haddock. ?ven om rösten naturligtvis är ganska viktig fortfarande..

    För övrigt tror jag att det var min flickvän som häromdragen drog till med att den bästa skådespelaren till Haddock vore Kjell Bergqvist, och jag tror banne mig inte att jag kan komma på nån som skulle passa bättre =)

  4. Pingback: Andy Serkis i Tintin - Bloggywood - En blogg om film.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>