Dansk gör Selma Lagerlöfs liv till film

180px-Selma_Lagerlof.jpg Den danske producenten Peter Aalbaek Jensen har planer på att göra en film på den svenska författaren Selma Lagerlöfs liv. Filmen är tänkt att inrikta sig på hennes dagböcker i Mårbackasviten med betoning på de två sista delarna, ”Ett barns memoarer” som kom ut 1930 och ”Dagbok för Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf” som kom 1932.

Senare i veckan förväntas den danske producenten att annonsera om detblir en svensk eller dansk regissör som tar sig ann projektet. Aalbaek Jensen har producerat många av Lars Von Triers filmer, den oscarsnominerade Efter Brylluppet och en herrans massa andra filmer, bland annat Masjävlar och Ett hål i mitt hjärta.

Selma Lagerlöf debuterade med Gösta Berlings saga 1890 och var den första kvinnan att bli tilldelad Nobels litteraturpris 1909.

Via DN.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>